مطالب

۱۵ کشور وارد کننده فولاد ایران

به گزارش گروه بازرگانی آهن یک کشور های مقصد صادرات فولاد ایران طی ماه های گذشته شامل امارات متحده عربی، ایتالیا، تایلند، اندونزی، افغانستان، عمان، مصر، تایوان، عراق، ترکیه، هند، سودان، اردن، بلژیک و اسپانیا بود که ۹۴ درصد محصولات فولادی به این کشورها صادر شده است.

شرکت فولاد ساز ایرانی از ابتدای فروردین تا پایان آذر سال ۹۶، ۶ میلیون و ۳۷۰ هزار تن انواع فولاد شامل مفتول، لوله های فولادی و اتصالات، ورق نورد سرد و گرم، شمش و محصولات نیمه نهایی، ورق گالوانیزه و میله های نورد گرم به خارج صادر کردند. ارزش این محصولات، ۲ میلیارد و ۳۴۰ میلیون دلار بود.

اهمیت برندسازی فولاد ایران در جهان

با وجود اینکه برخی از شرکت‌های ایرانی با برندسازی به اعتبار جهانی دست یافته اند اما نکته قابل توجه این است که به دلیل پایین بودن قیمت داخلی تولید فولاد در مقایسه با قیمت صادرات جهانی، برخی از تولیدکنندگان داخلی که ظرفیت‌های پایینی دارند و اخیراً آغاز به‌کار کرده‌اند، تنها با هدف کسب بهره اقتصادی آن هم به‌صورت مقطعی از این اختلاف قیمت داخلی و بازار جهانی استفاده می کنند که می‌توانند در آینده آسیب جدی به برندسازی و اعتبار جهانی شرکت‌های مطرح وارد آورند. بنابراین نیاز است که سازمان‌های رسمی و غیر رسمی از جمله انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران تلاش بیشتری از خود در مورد مسئله کیفیت فولاد نشان دهند. به این صورت که در درجه اول بر کیفیت محصولات این تولیدکنند‌گان کنترل مناسب و نظارت دقیقی داشته باشند و در گام بعدی مانع از تولید، صادرات و حتی فروش داخلی محصولات بی‌کیفیت تولیدکنندگان نامرغوب شوند. در این صورت از کاربرد فولادهای نامرغوب در ساختمان‌سازی و در نتیجه خسارت‌های جانی و مالی ناشی از آن در کشور جلوگیری می‌شود. در این صورت همچنان رتبه و برند فولاد ایران در بازار حفظ می‌شود که در کنار آن کیفیت و استانداردهای لازم برای تولید فولاد داخلی نیز افزایش می‌یابد و تولیدکنندگان نیز ملزم به اجرای استانداردهای داخلی و بین‌المللی خواهند بود.

اهداف صادراتی فولاد کشور

طبق برنامه اهداف صادراتی فولاد، قرار است تا پایان امسال ۸ میلیون تن (۳.۴ میلیارد دلار)، سال ۹۷، ۹.۵ میلیون تن (۳.۸ میلیارد دلار) و در سال ۱۴۰۰، ۱۴ میلیون (۵.۶ میلیارد دلار) محصولات فولادی صادر شود. اهداف توسعه صنعت فولاد کشور در سند چشم‌انداز افق ۱۴۰۴ برنامه‌ریزی برای دستیابی به سهم ۴درصد صادرات جهانی فولاد است.  با توجه به اینکه صنعت فولاد کشور در چند سال اخیر توانسته تا اندازه‌ای به برنامه‌های پیش‌بینی شده نزدیک شود اما به‌طور حتم فراهم شدن شرایط برای رسیدن به هدف صادراتی نیازمند برنامه‌ریزی دقیقی است تا فاصله میان صادرات کنونی و رسیدن به افق ۱۴۰۴ با مشکلات کمتری همراه باشد. در بحث صادرات غیرنفتی به‌طور کلی مسائلی همچون نوسانات نرخ ارز، تغییرات قوانین و مقررات تجاری، قوانین و مقررات گمرکی و مشکلات مربوط به حمل‌ونقل و… دارای تاثیر قابل‌توجهی بر روند صادرات است. در صادرات فولادی ایران علاوه بر موارد بیان شده، بحث مربوط به بازارهای هدف از موارد با اهمیتی است که برای نزدیک شدن به اهداف بلندمدت نیازمند بررسی دقیق است. از این‌رو بازارهای هدف صادراتی را در صنعت فولاد می‌توان از دو جنبه مورد بررسی و ارزیابی قرار داد:

۱- شناخت بازارهای هدف صادرات ایران تاکنون و حفظ بازارهایی که مقصد فولاد و محصولات فولادی بوده‌اند.

۲- شناخت کشورهای رقیب در بازارهای هدف صادراتی ایران و برنامه‌ریزی برای افزایش حجم صادرات در این کشورها.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *