لوله

تاریخچه لوله مانیسمان

تاریخچه لوله مانیسمان

با تاریخچه لوله مانیسمان آشنا شوید!

اگر شما هم می‌خواهید با تاریخچه لوله مانیسمان یا همان لوله بدون درز، که تحولی عظیم و انقلابی در صنایع فولادی و کاربرد آن در صنعت ساخت و ساز، مهندسی ماشین آلات و انتقال انرژی، به‌وجود آورد، آشنا شوید، تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

لوله مانیسمان چیست؟

در اولین قدم شناخت تاریخچه لوله mannesmann، باید با مفهوم و ماهیت اصلی آن، آشنا شوید. از این‌رو باید به شما بگوییم که این لوله‌ها، نوعی از لوله‌هایی با جنس فولادی بسیار محکم هستند که در حین ساخت، درون آن حفره ایجاد شده و به‌ شکل بدون درز، در می‌آیند.

اهمیت لوله مانیسمان در چیست؟

اهمیت لوله‌های mannesmann در نوع کاربرد آن‌ها، مشخص می‌شود. تا قبل از اختراع لوله‌های بدون درز، لوله‌های فولادی که برای امور صنعتی، ساخته می‌شد، دارای درز‌هایی بودند.این درزها باعث می‌شد تا کارایی آن لوله‌ها، پس از مدتی، از بین رود یا کاهش یابد.

مثلا؛ در صنعت نفت و پتروشیمی، از این لوله‌های فولادی استفاده می‌کردند که به‌علت وجود درز، در قسمتی از این لوله‌ها، پس از مدتی، نفت یا گازی که به وسیله آن‌ها منتقل می‌شد، دچار نشتی می‌شدند.از این‌رو؛ اختراع و تولید لوله های اختراعی مانیسمان، یک حرکت انقلابی در این زمینه محسوب می‌شود و اهمیت زیادی در انجام امور صنعتی مرتبط با لوله‌های فولادی، دارد.

مخترعان لوله بدون درز، چه کسانی بودند؟

استیون جفس می‌گوید: «نوآوری انگیزه برای شکستن وضع موجود و ایجاد توسعه جدید در جایی است که افراد کمی جسارت کرده اند.» این کاری بود که برادران مانیسمان، راینهارت و مکس، انجام دادند.

۱۳۰ سال پیش، مکس و راینهارت، در کارخانه پدرشان مشغول به کار بودند که این ایده به ذهنشان رسید. قطعا در همان ابتدا قابلیت تولید لوله بدون درز را نداشتند اما این ایده رهایشان نکرد. آن‌ها شروع به تولید لوله‌هایی کردند که بعدها به نام خودشان، یعنی لوله مانیسمان، به ثبت رسید.

این اتفاق، شروعی جدید و تازه در صنعت فولاد بود که برای تولید ابزار و ماشین آلات، به کار گرفته می‌شد. این مسئله باعث شد تا اختراع مکس و راینهارت، درهای زیادی در مسائل فناوری و تکنولوژی، بگشاید که تا قبل از آن حتی تخیل کردن آن، ممکن نبود.

تاریخچه لوله مانیسمان و یا لوله بدون درز

لوله مانیسمان تاریخچه بالغ بر ۱۰۰ سال دارد.

تاریخچه لوله مانیسمان و یا همان لوله بدون درز 

در سال ۱۸۸۵ راینهارد و ماکس مانیسمن فرآیند انقلابی خود را برای ساخت لوله های فولادی بدون درز اختراع کردند. از آن زمان تا کنون، نام Mannesmann به عنوان کلمه ای برای با کیفیت ترین لوله ها در سراسر جهان شناخته شده است. این به همان اندازه در مورد لوله های فولادی دقیقی که مانیسمن شروع به تولید آنها در سال ۱۸۸۸ کرد صادق است.

منبع: geschichte.salzgitter

موفقیت‌های بین‌الملی لوله مانیسمان

برادران مانیسمان، پس از تولید لوله بدون درز،  کار خود را گسترش داده و در مناطق مختلفی مثل: اروپای غربی، اروپای شرقی، آلمان و در نهایت بریتانیا و آمریکا، مشغول به فروش محصولات خود در سطح جهانی شدند و با شرکت‌های مختلفی، همکاری کردند.

از جمله موفقیت‌هایی که  مانیسمان به دست آورد و آن را تبدیل به یک برند مشهور و شناخته شده در سطح دنیا کرد، احداث اولین خط تولید لوله‌ بدون درز برای انتقال نفت، در سال ۱۸۹۹، بود. پس از آن، از لوله‌ بدون درز برای انتقال آب، تیرهای برق و روشنایی، استفاده شد. با‌این‌وجود؛ آن‌ها باز هم دست از تلاش نکشیدند و در پایان قرن، موفق به تاسیس سازمان جهانی لوله مانیسمان تحت نظارت خود، شدند.

این یعنی دیگر نیاز به شرکت‌ها و کشورهای مختلف، برای فروش محصولات خود، نداشتند. علاوه‌بر‌این؛ در حجم گسترده‌تری لوله‌های جدید مانیسمان را تولید کرده و به فروش می‌رساندند. یکی دیگر از موفقیت‌های آنان در سال ۱۹۱۰، ساخت اولین دیگ‌های کشتی، با استفاده از لوله‌ بدون درز، بود که انقلابی در زمینه کشتی‌سازی، محسوب می‌شد.

دستاوردهای برادران مانیسمان پس از تولید لوله بدون درز

مکس و راینهارت، خود را محدود به زمان و مکان خاصی نکردند. آن‌ها تنها به ثبت اختراع خود اکتفا نکردند و در طی سال‌های بعد از آن، فرآیند تولید لوله بدون درز را، بهبود بخشیدند. آن‌ها پس از اختراع لوله مانیسمان، موفق به ثبت فرایند جدیدی تحت عنوان فرایند نورد پیلگر شدند که در ایجاد حفره‌ درون لوله‌های فولادی، کاربرد داشت. برادران مانیسمان در تلاش بودند که روش‌هایی برای تولید لوله‌ای که درزی نداشته باشد، به‌صورت  ساده‌تر و راحت‌تر، ابداع کنند. سرانجام در سال ۱۸۹۰ آن‌ها موفق شدند تا نورد پیلگر را گسترش داده و لوله‌های نازک‌تر و با طول بیشتر، تولید کنند.

فرآیند تولید لوله بدون درز چگونه صورت می‌گرفت؟

فرایند تولید لوله‌هایی که درزی ندارند، این گونه است که درون لوله‌های فولادی تو پر تولید شده از طریق نورد گرم، حفره‌‌ای ایجاد می‌شود و گسترش می‌یابد. این پروسه در نهایت یک لوله بدون درز را شکل می‌دهد. شاید در خلال توضیحات گفتن آن ساده باشد اما تولید این لوله‌ها، کاملا چالش برانگیز بوده و نیاز به محاسبات دقیق و مشخصی دارد که آن را تبدیل به یک امر تخصصی کرده است. 

در این فرایند اندازه لوله‌های فولادی، قطر آن و ایجاد سوراخ و گسترش آن به‌عنوان حفره، به شدت مهم هستند. حفره‌‌های گفته شده، در مرکز لوله استوانه‌ای شکل، در قالب یک سوراخ ایجاد شده و از طریق انبساط، در امتداد آن، به‌طول قطر لوله فولادی، در می‌آیند. با‌ این‌حال، کار در همین نقطه تمام نمی‌شود. پس از مرحله تولید، پارامترهایی که در قالب محاسبات عددی بودند، تست شده و مورد آزمایش قرار می‌گیرند. این موضوع باعث می‌شود تا کارایی این لوله، اثبات شود و از این طریق برای امور مختلف صنعتی، مورد استفاده قرار بگیرد.

مراحل تولید لوله بدون درز مانیسمان

همانطور که گفته شد، تولید لوله مانیسمان یک فرایند چالش برانگیز بود که نیاز به محاسبات زیادی داشت و همین موضوع، به اجرا درآوردن آن را سخت می‌کرد. به‌گونه‌ای که تا قبل از اختراع mannesmann،  هیچکس جسارت انجام آن را به دست نیاورد.  با‌این‌وجود، برادران مانیسمان موفق به اجرایی کردن ایده خود شده‌اند. برای آشنایی هرچه بیشتر با تاریخچه لوله بدون درز، در ادامه مراحل شکل‌گیری یک لوله بدون درز را برای شما شرح داده‌ایم.

      1. در مرحله اول، یک شمش فولادی جامد را در اندازه های مختلف و دلخواه، برش می‌دهند.
      2. سپس شمش فولادی برش داده شده را در دمای ۱۳۰۰ درجه سانتیگراد قرار می‌دهند.
      3. پس از آن، این لوله‌ داغ شده، بین رول‌هایی قرار می‌گیرند که از قبل در زاویه‌های مختلفی تنظیم شدند تا کل لوله را ثابت نگه دارند.
      4. در همین حین که لوله بین رول ها قرار گرفته، از طریق یک میله متحرک که در انتهای آسیاب قرار دارد، بارها سوراخ می‌شود.
      5. فشار و تنشی که توسط رول‌ها وارد می‌شود و آن را ثابت نگه می‌دارد و حرکات منظم میله، به مرور این لوله را که در دمای بالا قرار دارد، نرم و انعطاف پذیر کرده و آن سوراخ را گسترش داده. و به حفره‌ای متناسب با قطر لوله، تبدیل می‌کند.
      6. حالا لوله بدون درز، تولید شده است و بر حسب ضخامت و اندازه، مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد لوله مانیسمان در صنایع مختلف

با گذشت ۱۳۰ سال از اختراع لوله‌های مانیسمان، همچنان لوله بدون درز در بخش‌های مختلفی از صنعت، کاربرد دارند و در سطح جهانی، مورد استفاده قرار می‌گیرند. در ادامه برخی از کاربردهای لوله مانیسمان را بررسی کرده‌ایم.

  • صنعت ساخت و ساز و ماشین آلات؛ مربوط به مسکن و حمل و نقل

لوله اختراعی جدید که هیچ درزی ندارد، به علت استحکام بالا و وزن پایینی که دارد، در انجام امور ساخت و ساز ساختمان و ماشین آلات، مورد اعتماد و علاقه مشتریان مختلف، است. این مسئله باعث شده تا از این لوله‌ها در شکل‌های متفاوتی نظیر؛ سازه‌های فونداسیون، قطعات داخلی و خارجی ماشین‌ها و مهندسی کارخانه، استفاده شوند.

  • صنعت تولید و انتقال انرژی؛ کمک به دولت‌ها و جوامع مختلف

 همانطور که بارها در طی این مقاله اشاره شد؛ مقاومت بالای  مانیسمان و بدون درز بودن آن، سبب شده تا از آن در انتقال نفت، گاز ، آب و برق، استفاده شود. یعنی لوله بدون درز این اطمینان را به سازمان‌ها می‌دهد که انرژی‌های تامین کننده را بدون هیچ نشتی انتقال دهند و در دراز مدت هم دچار پوسیدگی و آسیب، نشوند.

  • صنعت پیشرفت و فناوری؛ بهبود و تسریع سازه‌های موجود

در کل دنیا، سازمان‌هایی وجود دارند که در پی ساختن ابزارهایی هستند که رفاه اجتماعی را بالاتر برده و امور را برای انسان، ساده تر کنند. لوله mannesmann حتی در این صنعت هم عقب نمانده و در انجام و بهبود فرایندهای مختلف مثل تولید توربین‌های بادی، کمک می‌کنند.

انواع لوله‌های Mannesmann

همانطور که اشاره شد، لوله‌های بدون درز فولادی،  در قسمت‌های مختلف تولید و توسعه، نقش دارند. از‌این‌رو؛ بر حسب نوع کاربرد، انواع مختلفی دارند.انواع لوله بدون درز، براساس اندازه، قطر، ضخامت و کاربرد آن، تعیین می‌شود و به‌صورت شاخه‌ای و متری، تعیین قیمت، می‌شوند.

همچنین لوله مانیسمان، در رده و وزن‌های مختلف، به بازار، عرضه می‌شود.  در ادامه این رده‌ها را به شما، معرفی کرده‌ایم.

  • رده ۲۰؛ وزن حدود ۳۰۰ کیلوگرم و سایز ۶-۲ اینچ
  • رده ۴۰؛ وزن حدود ۵۰۰ کیلوگرم و سایز ۱۲-۱ اینچ
  • رده ۶۰؛ وزن مختلف با قطر ۲۴-۸ اینچ
  • رده ۸۰؛ وزن حدود ۱۵۰ کیلوگرم و سایز متنوع
  • رده ۱۲۰؛ وزن حدود ۷۰۰ کیلوگرم و سایز مختلف
  • رده ۱۶۰؛ وزن بیشتر نسبت به دیگر رده‌ها و مورد استفاده در صنایع خاص

سخن پایانی در رابطه با تاریخچه لوله مانیسمان

در مقاله آشنایی با تاریخچه لوله مانیسمان ، تلاش کرده‌ایم تا شما را با نوع خاصی از ابداعات بشری که پیشرفت‌های چشمگیری را ایجاد کرده است، آشنا کنیم. به‌علاوه، با مطالعه این مقاله، به تمام فراز و فرودهایی که باعث خلق لوله بدون درز شد و کاربرد آن در صنعت، پی می‌برید. با‌این‌وجود؛ اگر سوالی در زمینه این لوله ها دارید می‌توانید در قسمت نظرات مطرح کرده و پاسخ خود را دریافت کنید. همچنین برای اطلاع از مراحل خرید لوله mannesmann، با پشتیبان‌های ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *