لوله

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان چیست و چه ویژگی هایی دارد؟

ویژگی های لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان

آشنایی با لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان و ویژگی های آن 

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان یکی از محصولات پرکاربرد و البته پرآوازه شرکت لوله کاوه است. شرکت لوله دقیق کاوه ایرانیان یا همان شرکت لوله کاوه بیش از دو دهه سابقه درخشان در حوزه تولید انواع لوله و تیوب فولادی را در کارنامه کاری خود ثبت کرده و امروزه به‌عنوان اولین تولیدکننده لوله فولادی مانیسمان یا بدون درز به روش کشش سرد شناخته می‌شود.

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان لوله‌ای بدون درز است که به‌سبب روش تولید و یکپارچگی ساختار خود، استحکام و مقاومت بالایی دارد و به‌همین‌خاطر با قیمت بالاتری نسبت‌به لوله‌های درزدار به‌فروش می‌رسد. صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و همچنین صنایع دریایی و کشتی‌سازی نیاز شدیدی به چنین لوله‌های مقاومی دارند. چراکه انتقال این مواد بسیار حساس است و لوله‌هایی بادوام و مقاوم را می‌طلبد. در ادامه این نوشته همراه ما باشید تا به معرفی کامل لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان و ویژگی‌های منحصربه‌فرد آن بپردازیم.

معرفی لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان یکی از محصولات با کیفیت و مطرح شرکت مذکور است. لوله مانیسمان به‌دلیل نداشتن درز جوش، به‌عنوان لوله بدون درز یا Seamless‌ نیز شناخته می‌شود و برای نقل و انتقال سیالات با جریان پر فشار بیشترین کارایی را دارد. جالب است بدانید اولین بار لوله‌های بدون درز را برادران آلمانی مانیسمان ابداع کردند و از همان‌جا بود که نام مانیسمان به‌عنوان یک نوع لوله بادوام و کارآمد در بازار ماندگار شد.

اینچنین لوله‌هایی از جنس فولاد هستند که ضخامت یکنواختی در دیواره خود دارند و می‌توانند جریان مواد شیمیایی حساس و سیالات سمی را بدون هیچگونه نشتی هدایت کنند. دلیل این ویژگی مهم این است که لوله مانیسمان از شمش و در طی فرآیند به‌خصوصی ساخته می‌شود و به‌همین‌خاطر هیچ درز جوشی در بدنه خود ندارد.

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان در طول‌های ۶ و ۱۲ متری ساخته می‌شود اما طول کاربردی‌تر و رایج‌تر آن، نوع ۶ متری است که به‌صورت یکپارچه سیالات را دربرمی‌گیرد و به‌صورت نقطه به نقطه در طول خود انتقال می‌دهد. لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان در صنایع گوناگون که با مواد شیمیایی حساس سر و کار دارند، از جمله صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی و دارویی و… بسیار پرکاربرد است و در این صنایع می‌تواند با ایمنی بالا کارایی مناسبی را از خود ارائه دهد.

  • انواع لوله فولادی مانیسمان

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان انواع مختلفی دارد که هر یک در بخش خاصی از صنایع به‌کار برده می‌شوند. همان‌طورکه در بخش قبل اشاره کردیم، این لوله‌ها دیواره‌ای یکپارچه و بدون درز جوش دارند و در دو سایز ۶ و ۱۲ متر تولید و عرضه می‌شوند. البته در میان این دو سایز، طول ۶ متر کاربردی‌تر است.

همچنین انواع لوله فولادی مانیسمان در رده‌های مختلف از جمله رده ۲۰، ۴۰،  ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ تولید می‌شوند که خواص و ویژگی‌های خاص خود را دارند و برای کاربردهای مهم صنعتی از هم متمایز می‌شوند. توجه داشته باشید که هر چه رده لوله مانیسمان بالاتر می‌رود، مقاومت آن برای تحمل فشار سیالات نیز بیشتر می‌شود و به‌همین‌خاطر است که رده‌های بالا تنها برای فشارهای بسیار بالا کاربرد دارند. بنابراین می‌توان این‌طور بیان کرد که رایج‌ترین و پراستفاده‌ترین لوله‌های‌ بدون درز جوش، لوله‌های رده ۲۰ و ۴۰ هستند.

 

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : مهم ترین استاندارهای لوله مانیسمان چیست؟

 

ویژگی‌های لوله مانیسمان یا لوله بدون درز شرکت لوله کاوه

با اینکه تنها حدود دو قرن از ابداع لوله مانیسمان می‌گذرد، اما ویژگی‌های منحصربه‌فرد و مثبت این لوله به‌حدی بالا بوده که در همین مدت در صدر بهترین و کاربردی‌ترین لوله‌ها در تمام صنایع مهم و اساسی جای گرفته است. از جمله ویژگی‌های لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان عبارتند از:

  • ساختار یکپارچه و یکنواخت

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان به‌صورت یک جسم گرد سخت و مقاوم و از میله یا ورقه فولادی ساخته می‌شود. این جسم در ادامه گرم می‌شود و در قالب یک جسم توخالی‌ و لوله‌ای شکل درمی‌آید. همین فرآیند سبب مقاومت و یکپارچگی ساختار لوله مانیسمان شده است. ظاهر یکپارچه و دیوارهای یکنواخت این لوله سبب کارایی بهتر آن در انتقال سیالات و همچنین ظاهر زیباتر آن برای کارخانجات می‌شود.

  • مرغوبیت و کارایی بالا

لوله مانیسمان در برابر فشارهای‌ بالا بسیار مقاوم است. چراکه طبق حرفه‌ای‌ترین استانداردهای بین‌المللی و همچنین با بهترین و مرغوب‌ترین متریال تولید شده است. همچنین ابعاد و قطر داخلی و خارجی آن مطابق استانداردهای صنعتی و جهانی است و کارایی بی‌نظیری در صنایع گوناگون دارد.

  • مناسب برای انتقال سیالات با فشار بالا

لوله مانیسمان درز جوش ندارد و به‌طور یکدست و بدون درز ساخته می‌شود. بنابراین آسیب‌پذیری یک لوله درزدار‌ که با درز جوش ساخته شده را ندارد و از کیفیت، استحکام و مقاومت بالاتری برخوردار است. این ویژگی سبب می‌شود برای انتقال سیالات تحت فشار در صنایعی از جمله صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، نیروگاه‌ها، ساختمان سازی، انتقال مواد شیمیایی صنایع حفاری و صنایع دریایی از این نوع لوله‌ها استفاده شود. البته به‌خاطر قیمت پایین‌تر لوله‌های درزدار‌ شاهد این موضوع هستیم که  در سیستم آب و فاضلاب، ساختمان‌سازی و…، لوله درزدار به لوله بدون درز مانیسمان ترجیح‌ داده می‌شود.

  • مقاومت در برابر خوردگی

منظور از مقاومت بالای این نوع لوله‌ها، تنها مقاومت در برابر فشار فیزیکی نیست. لوله مانیسمان دقیق کاوه در برابر خوردگی و واکنش با مواد شیمیایی خورنده، اسیدها‌ و بازها هم مقاوم و مستحکم است.

  • مقاومت حرارتی

به‌سبب مواد اولیه‌ای که در این لوله به‌کار رفته و خاصیت مقاومت حرارتی آن‌ها و همچنین با توجه به ساختار یکپارچه و بدون درز مانیسمان، این لوله به‌خوبی می‌تواند دماهای بالا را هم تحمل کند، بدون اینکه تغییر شکل دهد یا دچار خرابی شود. به‌همین‌خاطر برای حمل سیالات در صنایعی مثل نفت، گاز و پتروشیمی لوله فولادی بدون درز در صدر تمام انتخاب‌ها قرار دارد.

  • انعطاف‌پذیری در شکل و ابعاد

لوله فولادی مانیسمان انعطاف‌پذیری خوبی در شکل و ابعاد دارد. بنابراین می‌توان در موقعیت‌های مختلف از سایزها و شکل‌های مختلف آن بهره برد و در مواقعی که نیاز به خم‌کاری لوله وجود دارد نیز از آن استفاده کرد.

  • دوام و طول عمر بالا

لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان با توجه به دوام و طور عمر بالایی که دارد، هزینه‌های تعمیر و نگهداری را کاهش می‌دهد و به‌عنوان یک گزینه به‌صرفه و ایده‌آل در بسیاری صنایع مهم و اساسی مورد استفاده قرار می‌گیرد. به‌عنوان مثال برای صنایع کشتی‌سازی و زیردریایی تعویض لوله‌ها فرآیندی پیچیده و پرهزینه است که به‌ندرت و هر چند سال یکبار انجام می‌شود. بنابراین با استفاده از این لوله‌ها مشکلی از بابت تعویض دیربه‌دیر آن‌ها نخواهد بود.

مصارف عمده لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان

با توجه به مزایایی که لوله مانیسمان دارد و مقاومت بی‌نظیر آن در برابر فشار، خوردگی و حرارت، کاربردهای آن در صنایع مختلف نیز فراتر از تصور و انتظار است. لوله مانیسمان درانتقال نفت و گاز، سیستم‌های حمل مایعات هیدروکربنی، خطوط شبکه گازرسانی و لوله‌های گاز شهری، خطوط انتقال محصولات پتروشیمی در مسافت زیاد، واحد فرآیندهای پالایشگاهی و به‌طورکلی در انتقال هر مایعی که تحت فشار و دارای دمای معینی است، کاربرد دارد. با توجه به فشار و دمای هر سیال در صنایع مختلف می‌توان بهترین و مناسبترین سایز و رده لوله مانیسمان را انتخاب و اجرا کرد.

شایان توجه است که طی دو دهه اخیر لوله مانیسمان کاوه توسط صدها نفر از کارفرمایان و پیمانکاران در صنایع بالادستی و پایین دستی نفت، گاز و پتروشیمی مورد استفاده قرار گرفته و با رضایت متحیرکننده‌ای روبرو شده است. همچنین این لوله از استاندارد ملی و بین‌المللی برخوردار است و از لحاظ کیفیت و مقاومت حرف اول را می‌زند.

  • لوله مانیسمان در صنعت نفت و گاز

صنعت نفت و گاز از مهمترین صنایع ارزی در تمام جهان است و به‌دلیل حساسیت فرآیندهایی‌ که با آن سروکار دارد، به لوله‌های بدون درز یا مانیسمان نیازمند است. در این صنعت نیازمند لوله‌هایی هستیم که در مقابل جریان پرفشار سیالات و همچنین دمای بالا مقاومت کافی را داشته باشند که لوله بدون درز فولادی تمام این فاکتورها را به‌طور همزمان به ما ارائه می‌دهد. این خود دلیلی بر کاربرد بالای این نوع لوله در طی چند دهه اخیر است.

  • لوله مانیسمان در صنایع دریایی

در صنایع دریایی و کشتی‌سازی به‌دلیل شرایط خاصی که از نظر فشار، دمای بالا و همچنین امکان خوردگی وجود دارد، لازم است از لوله‌های مقاومی مثل لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان استفاده شود. لوله‌های بدون درز فولادی در سیستم لوله‌کشی دیگ‌های بخار، ساخت زیردریایی‌ها، فانوس‌های دریایی و سکوی بالگردها و بسیاری موقعیت‌های دیگر در کشتی‌سازی که با دما و فشار بالا مواجه هستیم، کاربرد دارند.

 به‌دلیل شرایط ویژه‌ای که در کشتی‌سازی وجود دارد، ضروری است که قطعات و لوله‌ها هر چند سال یکبار با هزینه بالایی تعویض شوند. ازاین‌رو خوب است لوله‌های بدون درز مورد استفاده قرار گیرند تا دوام و طول عمر کافی را داشته باشند و در طی زمان، کمتر دچار خوردگی و آسیب شوند.

  • لوله مانیسمان در انتقال و ذخیره هیدروژن

انتقال و ذخیره هیدروژن که به‌عنوان جایگزین سوخت‌های فسیلی در صنعت شناخته می‌شود، شرایط ویژه‌ای دارد. هیدروژن به‌دلیل خواص خورندگی که دارد باید در لوله‌هایی با مقاومت بالا انتقال داده شود. همچنین لوله‌های مورد استفاده در این عملیات باید در مقابل فشار سیالات استحکام و مقاومت کافی را داشته باشند تا از نشتی، انفجار و وقایع اینچنینی جلوگیری نمایند.

لوله مورد استفاده در ذخیره و انتقال هیدروژن باید دارای سطح داخلی فاقد درز جوش و دارای استاندارد ISO3183‌ باشد و تحمل بالایی را در برابر فشار وارده از طرف سیال از خود نشان دهد. لوله مانیسمان لوله مناسبی برای این امور حساس است که درز جوش ندارد و سطحی یکنواخت و با دوام را در اختیار سوخت هیدروژن قرار می‌دهد. نداشتن درز جوشکاری ریسک وقوع پدیده تورم هیدروژنی را کاهش داده و با ایمنی و کارایی بالا فرآیند انتقال و ذخیره هیدروژن را به انجام می‌رساند‌.

قیمت لوله مانیسمان دقیق کاوه به چه عواملی بستگی دارد؟

به‌طورکلی به‌دلیل شیوه ساخت و برتری‌های لوله مانیسمان نسبت‌به لوله درزدار‌ این لوله از قیمت بیشتری برخوردار است. البته قیمت روز لوله مانیسمان دقیق ایرانیان تحت تاثیر عوامل متعددی تعیین می‌شود و مادام در حال تغییر است. بنابراین اگر می‌خواهید از قیمت دقیق آن مطلع شوید، باید همان موقع که قصد خرید دارید مستقیما از فروشندگان معتبر و منصف قیمت را پرس‌وجو کنید.

قیمت لوله مانیسمان دقیق کاوه ایرانیان به کیفیت و مرغوبیت متریال و فرآیند ساخت آن، نرخ فولاد، قیمت دلار در بازارهای جهانی یا کشوری، موجودی لوله و فراوانی آن در بازار، و البته به سایز لوله موردنظر بستگی دارد. همچنین لوله‌ها در رده‌های مختلف ۲۰، ۴۰، ۶۰، ۸۰، ۱۲۰ و ۱۶۰ تولید می‌شوند و طبیعتا با توجه به کارایی که دارند، از قیمت‌های مختلفی برخوردار هستند. توجه داشته باشید که رده‌های بالاتر لوله در فشارهای بالای مواد مورد استفاده قرار می‌گیرند.

کشورهای چین، آلمان، روسیه، اوکراین، هند و اسپانیا از جمله کشورهای تولیدکننده لوله فولادی مانیسمان هستند. همچنین در ایران شرکت‌های متعددی در طی این سال‌ها اقدام به تولید این نوع لوله پرکاربرد کرده‌اند. اما باید توجه داشت که شرکت لوله دقیق کاوه ایرانیان اولین تولیدکننده این نوع لوله در سطح کشور است و همچنان مرغوب‌ترین و کاربردی‌ترین لوله‌ها را با قیمت منصفانه و مناسب ارائه می‌دهد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *