لوله

با انواع لوله مانیسمان یا همان لوله بدون درز آشنا شوید!

انواع لوله بدون درز مانیسمان و رده‌های مختلف آنها

آشنایی با انواع لوله بدون درز مانیسمان و انواع رده‌ها و کاربردهای آن

انواع لوله مانیسمان با توجه به شرایط کاری و کاربرد موردنظر دسته بندی می‌شوند. لوله مانیسمان که به عنوان لوله بدون درز نیز شناخته می‌شود، بسیار مقاوم بوده و برای محیط‌هایی که احتمال ورود ضربه به لوله‌ها زیاد است، مناسب خواهد بود. از متریال‌های متفاوتی برای تولید آن استفاده می‌شود. همین امر باعث می‌شود که انواع مختلفی داشته باشد. رده بندی لوله بدون درز  برای مشخص کردن میزان ضخامت و وزن آن‌ها انجام می‌شود. لوله‌های رده ۴۰ و ۶۰ بیشترین کاربرد در صنایع مختلف را دارند.

انواع لوله مانیممان بدون درز در سایت آهن یک

خرید انواع لوله مانیسمان بدون درز در سایت آهن یک

انواع لوله بدون درز مانیسمان چیست و چه رده‌هایی برای آن وجود دارد؟

لوله‌های مانیسمان انواع مختلفی دارند و برای کاربردهای متنوع تولید می‌شوند. برای آشنایی بیشتر با آن‌ها بهتر است که در ادامه به انواع لوله بدون درز اشاره کنیم:

  • لوله بدون درز مانیسمان رده ۲۰

این نوع لوله بدون درز دارای حداقل وزن است و جز لوله‌های سبک به حساب می‌آید. در مواقعی که لوله‌ها نیاز به تحمل تنش و فشار زیادی ندارند از این لوله استفاده می‌شود. صنایعی که سیالات را در فواصل کوتاه تا متوسط انتقال می‌دهند می‌توانند از لوله مانیسمان رده ۲۰ استفاده کنند. دیواره این لوله نسبتا نازک بوده و معمولا برای انتقال مایعات با فشار کم مناسب خواهند بود.

اگر صنعت موردنظر شما به لوله‌هایی با ضخامت دیواره زیاد نیاز ندارد می‌توانید استفاده از این لوله را اولویت قرار دهید.لوله کشی موتورخانه‌ها و گازرسانی ساختمان‌ها بهترین موقعیت برای به کارگیری لوله بدون درز با این رده هستند. عدد رده این لوله نیز نشان دهنده ضخامت دیواره آن است که در مقایسه با لوله‌های دیگر دارای کمترین ضخامت است. وزن لوله رده بیست ممکن است به ۳۰۰ کیلوگرم نیز برسد و ضخامت آن از ۲ تا ۶ میلی متر تعیین می¬گردد.

  • لوله بدون درز مانیسمان رده ۴۰

اکثر صنایع از این لوله استفاده می‌کنند و می‌توان آن را پرکاربردترین لوله بدون درز دانست. این لوله دارای حداقل قدرت تسلیم ۴۰۰۰۰ PSI بوده و برای انتقال سیالات از جمله نفت و گاز استفاده می‌شود. استحکام آن باعث شده است که به گزینه ای ایده آل برای صنایعی با بودجه محدود تبدیل شود. دیواره آن ضخامت متوسطی دارد. در نتیجه، میزان استحکام آن نیز متوسط خواهد بود. اگر قصد انتقال مایعات با فشار متوسط را دارید، بهتراست استفاده از این لوله را در دستور کار خود قرار دهید.

با توجه به ویژگی‌های ایده آل لوله مانیسما رده ۴۰، یکی از پرتقاضاترین محصولات در بازار به حساب می‌آید. خطوط آتش نشانی، پتروشیمی و انتقال گاز پرکاربردترین صنایع برای استفاده این لوله محسوب می‌شوند. سایز این لوله در حدود یک تا دوازده اینچ بوده و ضخامت آن تا ده میلی متر نیز می‌رسد.

  • لوله بدون درز مانیسمان رده ۶۰

در مواقعی که مسافت طولانی بوده و شرایط محیطی نیز دشوار است، لوله بدون درز رده ۶۰ بهترین انتخاب به حساب می‌آید. با استفاده از این لوله می‌توانید مایعات یا گازهایی با فشار بالا را انتقال دهید. حداقل استحکام تسلیم این لوله ۶۰۰۰۰ PSI است و به شکلی طراحی شده است که می‌تواند در شرایط محیطی سخت هم از خود مقاومت بالایی نشان دهد. رده ۶۰ در این لوله استحکام کششی ماده را نشان می‌دهد.

استانداردهای خاصی برای تعیین ضخامت دیواره لوله و قطر خارجی و داخلی آن وجود دارد. این استانداردها در موسسات صنعتی و سازمان‌ها تعیین می‌شوند تا لوله‌های تولید شده از کیفیت کافی برخوردار باشند. اکثر تولیدکنندگان برای ساخت لوله‌های مانیسمان رده ۶۰ از فولاد کربنی باکیفیت استفاده می‌کنند. تحمل فشار و نیروی زیاد از جمله ویژگی‌های این لوله به حساب می‌آید که آن را برای استفاده از شرایط سخت مناسب می‌سازد. بر خلاف دیگر لوله های مانیسمان، لوله مانیسمان رده ۶۰ دارای درز است. به همین دلیل برای انتخاب بهترین لوله معمولا آن را در نظر نمی گیرند.

  • لوله بدون درز رده ۸۰

تولید لوله بدون درز رده ۸۰ جهشی در فناوری‌های خطوط لوله به حساب می‌آید. برای تاب آوردن در مسافت‌های طولانی قدرت تسلیم ۸۰۰۰۰ PSI برای این نوع لوله در نظر گرفته شده است. از لوله بدون درز رده ۸۰ بیشتر در صنایع خاص یا شرایطی با فشار بسیار بالا استفاده می‌شود. دیواره این لوله استحکام و ضخامت بسیار بالایی دارد. وزن آن در حدود ۹ تا ۱۵۰ کیلوگرم بوده و ضخامتش تا ۹ میلی متر می‌رسد.

لوله بدون درز رده ۸۰ جز لوله‌هایی قرار می‌گیرد که از نظر سایز بسیار متنوع است. مانند لوله رده ۶۰ در بازار پرفروش بوده و بیشترین استفاده آن در صنایع ساخت و ساز و صنعتی خواهد بود. از استاندارد ASME B36.10 برای تولید لوله بدون درز با این رده استفاده می‌شود.

  • لوله بدون درز رده ۱۲۰

لوله بدون درز رده ۱۲۰ به عنوان یکی از ضخیم‌ترین لوله‌ها شناخته می‌شود. در نتیجه، در برابر نیرو و فشار زیاد مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. وزن این نوع لوله تا ۷۰۰ کیلوگرم نیز می‌رسد. بسته به صنعتی که در آن فعالیت می‌کنید، این لوله با فولاد آلیاژی یا کربنی تولید خواهد شد.

  • لوله بدون درز رده ۱۶۰

سیالات و گازهایی که در فشار بالا استفاده می‌شوند، توسط لوله بدون درز رده ۱۶۰ انتقال داده خواهند شد. این نوع لوله ضخیم‌ترین لوله بدون درز بوده و میزان ضخامت آن تا ۴ میلی متر می‌رسد. از استانداردها و ویژگی‌های خاصی برای تولید این لوله استفاده می‌شود که می‌تواند بسته به کاربرد مورد نظر تغییر کند. اگر در صنایع خود نیاز به لوله‌هایی با مقاومت بالا در برابر فشار دارید، می‌توانید از لوله بدون درز رده ۱۶۰ استفاده کنید.

آیا لوله مانیسمان همان لوله بدون درز است؟

بله لوله های مانیسمان یا لوله های بدون درز یکی هستند و در فرآیند تولید آنها از شمش‌های فولادی استفاده می‌شود و این شمش‌ها برش داده می‌شوند ولی دیگر لوله‌ها از ورق فولادی ساخته شده است.
منبع:fsst

کاربردهای انواع لوله بدون درز در صنایع مختلف

هر کدام از انواع لوله مانیسمان با توجه به رده ای که دارند کاربرد خاصی داشته و می‌توانید با توجه به نیازهای موردنظر خود بهترین گزینه را انتخاب کنید. کاربرد لوله‌های مانیسمان به شرح زیر هستند:

• کاربرد لوله بدون درز رده ۲۰: این لوله اغلب در سیستم‌های انتقال مایعات با فشار پایین، سیستم‌های آبیاری و ساخت و ساز استفاده می‌شود. به عنوان مثال، سیستم‌های گرمایشی که فشار کمی دارند بهترین گزینه برای به کاربرد لوله مانیسمان رده ۲۰ به جساب می‌آیند.

کاربرد لوله مانیسمان رده ۴۰: با بیشتر شدن ضخامت دیواره این لوله کاربردهای آن نیز گسترش می‌یابد. در سیستم آب و فاضلاب، ساخت وساز و سیستم‌های انتقال سیالات می‌توانید از این لوله استفاده کنید. سیستم‌های گرمایش و سرمایش در ساختمان‌ها معمولا با استفاده از این لوله تامین شده اند.

• لوله مانیسمان رده ۶۰: برخی صنایع مانند نفت و گاز و شیمیایی که فشار کار بالایی دارند، ایده آل ترین گزینه برای استفاده از لوله مانیسمان رده ۶۰ هستند. به عنوان مثال، می‌توان به خطوط انتقال مواد شیمیایی و لوله‌های انتقال گازها اشاره کرد.

• لوله مانیسمان رده ۸۰: این لوله مانیسمان برای محیط‌هایی که احتمال خطر و فشار بالایی دارند انتخاب می‌شود. به عنوان مثال، می‌توان به صنایع شیمیایی با مواد حساس و لوله‌های انتقال گاز و سیالات اشاره کرد. معمولا این صنایع به لوله‌های بدون درزی نیاز دارند که در عین داشتن ضخامت زیاد استحکام بالایی هم داشته باشند.

 

در این ویدئو در رابطه با لوله های مانیسمان با ماه همراه باشید:

 

ابعاد لوله‌های مانیسمان چگونه است؟

انواع لوله بدون درز رده‌های مختلفی دارند که باعث می‌شود ابعاد آن‌ها نیز متفاوت باشد. ابعاد لوله مشخص می‌کند که برای استفاده در چه صنعتی مناسب بوده و کاربرد آن چیست. اکثر لوله‌های مانیسمان دارای طول ۶ تا ۱۲ متری هستند و سایزهای مختلفی برای آنان در نظر گرفته می‌شود. همچنین برای تولید لوله‌های مانیسمان استانداردهایی وجود دارد گه در هر کدام ضخامت، طول و قطر مشخصی تعیین می‌گردد. این استانداردها عبارتند از:

• استاندارد ASME لوله مانیسمان

• استاندارد DIN لوله بدون درز

• استاندارد ANSI لوله مانیسمان

• استاندارد ASTM لوله بدون درز

• استاندارد API لوله مانیسمان

ابعاد انواع لوله مانیسمان روی آن‌ها درج می‌شود. پس هنگام انتخاب می‌توانید با توجه به صنایع موردنظر، بهترین لوله را خریداری کنید.

آیا روش تولید انواع لوله بدون درز با یکدیگر متفاوت است؟

لوله‌های مانیسمان با توجه به این که انواع مختلفی دارند، روش‌های زیادی هم برای تولید آن‌ها وجود خواهد داشت. با توجه به روش تولید، مراحل تولید آن متفاوت است. معمولا از روش‌های ریخته گری پاششی، اکستروژن و ریخته گری گریز از مرکز استفاده می‌شود که به لوله‌های مانیسمان اختصاص دارند. برای تولید لوله بدون درز به روش گریز از مرکز در ابتدا باید شمش فولادی که دارید را در یک محفظه خاص ذوب کنید.

سپس فولاد ذوب شده از طریق یک نازل به محفظه دیوار وارد می‌شود. نیروی گریز از مرکز فعال شده و باعث می‌شود که ماده مذاب به دیواره قالب رسوب کند. در این مرحله هر چقدر صبر کنید ضخامت لوله بدون درز بیشتر می‌شود. روش دیگری که به آن اشاره کردیم ریخته گری پاششی بوده که کمترین استفاده در این بین را دارد. شباهت آن با روش گریز از مرکز بسیار زیاد است. تنها تفاوتی که می‌توان به آن اشاره کرد این است که به وسیله کنترل پاششش نیتروژن می‌توانید ضخامت لوله را تعیین کنید.

آخرین روش تولیدی که مورد بررسی قرار می‌دهیم اکستروژن خواهد بود. در مرحله اول، باید شمش فولادی را در کوره حرارت دهید. در اثر این حرارت شکل دهی لوله امکان پذیر بوده که با استفاده از دمای مناسب به دست می‌آید. خمیری بودن شمش نشان دهنده این است که برای قرار دادن در قالب آماده است. در مرحله بعد توسط یک سنبه حفره ای درون شمش ایجاد می‌شود تا شمش لوله شکل شود. در مرحله آخر با حرارت دادن و سرد کردن مرحله تابگیری انجام خواهد شد.

دلایل محبوبیت انواع لوله بدون درز در صنایع مختلف

مزایای لوله‌های مانیسمان بسیار زیاد است و همین امر است که آن‌ها را برای استفاده‌های مختلف مناسب می‌سازد. عدم داشتن درز و یکپارچه بودن سطح لوله بدون درز باعث شده است که احتمال نشتی سیالات و گازها به صفر برسد. در روند تولید این نوع لوله‌ها جوشکاری وجود ندارد که همین امر باعث یکدست شدن آن‌ها می‌شود. لوله‌های مانیسمان یا بدون درز کیفیت بسیار بالایی دارند که همین امر دوام و طول عمر آن‌ها تضمین می‌کند.

در صنایع مختلف می‌توانید از این لوله‌ها تا سال‌های زیاد بدون این که دچار نشتی و ایجاد سوراخ در آن‌ها شود استفاده کنید. همچنین وقتی در شرایط سخت قرار می‌گیرند به هیچ عنوان آسیبی نمی‌بینند. در نتیجه، می‌توان از آن در صنایع مختلفی از جمله کشتی سازی استفاده کرد.

خرید انواع لوله بدون درز با بهترین کیفیت

لوله‌های مانیسمان گزینه ای ایده آل برای انتقال سیالات و مواد مختلف هستند. این لوله‌ها انواع مختلفی داشته و باعث می‌شوند که همگی برای یک کاربرد مشخص مناسب نباشند. در این مطلب به انواع لوله بدون درز اشاره کردیم. با مطالعه دقیق آن می‌توانید از مشخصات آن‌ها اطلاع داشته باشید. قیمت این لوله‌ها با توجه به نوع و رده ای که دارند مشخص می‌شود. برای خرید و اطلاعات بیشتر می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *