لوله

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی

مشخصات فنی لوله اسپیرال

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی چیست؟

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی ناشی از روش منحصربه‌فرد ساخت این نوع لوله است. در روش اسپیرال ورق فولادی را به‌صورت زوایه‌دار و مارپیچی خم نموده و لبه‌های آن را به‌هم جوش می‌دهند‌‌؛ همین موجب می‌شود لوله مقاومت و استحکام بالایی داشته باشد. لوله اسپیرال در برابر فشارهای وارده مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد و در صنایع مهم و حساسی از جمله صنعت نفت و گاز، تولید مواد شیمیایی، آب و فاضلاب و… کاربردی و پرطرفدار است.

همچنین این لوله از نظر اقتصادی، بسیار به‌صرفه است و در هزینه‌های پروژه خیالتان‌ را آسوده می‌سازد.‌.. اگر قصد خرید لوله اسپیرال را دارید، بد نیست آشنایی جامع و کارآمدی نسبت‌به مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی داشته باشید تا جنسی با کیفیت و ماندگار را تهیه نمایید.

 

 

مشخصات لوله اسپیرال از کجا آمده است؟؛ تاریخچه لوله اسپیرال

برای بررسی دقیق‌تر مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی خوب است نگاهی به تاریخچه ساخت آن داشته باشیم و ببینیم که اصلا چگونه چنین لوله‌ای به صنایع مهم و حساس دنیا راه پیدا کرد؟ درواقع اولین ایده ساخت لوله اسپیرال در اواخر قرن ۱۹ و سپس در دهه ۱۹۶۰ میلادی در ذهن دانشمند آلمانی به نام مانیسمان خلق شد. لوله اسپیرال به‌دلیل روش تولید خود که به روش “اسپیرال” مشهور است و درزجوش مارپیچی که بر روی آن اعمال می‌شود، به این‌صورت نامیده می‌شود.

پس از ابداع این نوع لوله در آلمان، لوله پرکاربرد اسپیرال به آسیا و دیگر کشورهای تولیدکننده لوله‌های فولادی از جمله چین، ایران و… نیز راه یافت و توانست جایگاه خوبی را در صنایع مهم و حساس سراسر جهان کسب کند. امروزه شرکت‌های داخلی از جمله لوله سازی اهواز لوله‌های پیچشی با کیفیتی را تولید می‌کنند و در اختیار کارخانجات و صنایع مهم کشور قرار می‌دهند.

مشخصات فنی لوله اسپیرال

در هنگام خرید لوله اسپیرال ممکن است بسیاری از مشخصات فنی لوله را مشاهده کنید اما در مورد آن اطلاعات خاص و کارآمدی در ذهن نداشته باشید. از جمله مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی که در هنگام بررسی و خرید آن کاربردی هستند، عبارتند از:

  • قطر خارجی یا OD‌: به‌طور معمول قطر خارجی لوله‌های اسپیرال در ابعاد بزرگ ۱۶ تا ۱۲۰ اینچ تعیین می‌شود. (هر اینچ ۲.۵۴ سانتی‌متر است)
  • ضخامت دیواره لوله یا Wall Thickness‌: دیواره لوله اسپیرال با توجه به نوع کاربری که مدنظر دارید و استانداردهایی که در هر صنعت تعیین می‌شوند، متغیر خواهد بود. به‌عنوان مثال برای انتقال سیالات مهم و حساس در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی بهتر است از لوله‌هایی با دیواره قطور‌تر استفاده نمایید.
  • طول لوله یا Length‌: طول استاندارد لوله اسپیرال، ۶، ۱۲ و ۱۸ متر است اما این امکان وجود دارد با توجه به نیاز خود لوله اسپیرال را با طول دلخواه سفارش دهید. به‌عنوان مثال درحال‌حاضر لوله‌های پیچشی از ۳ تا ۳۰ متر تولید و عرضه می‌شوند و به‌دست مشتری می‌رسند.
  • آلیاژ فولادی به‌کاررفته: ورق‌های فولادی که در فرآیند ساخت لوله اسپیرال مورد استفاده قرار می‌گیرند، درصدهای مختلفی از مواد گوناگون را دارا هستند. ST44, ST37, ST30, ST52 از بهترین ورق‌های فولادی استاندارد برای لوله اسپیرال به‌شمار می‌روند که بسته به نیاز و شرایط محیط، ممکن است تغییر کنند.

افزون‌بر این موارد، اگر قصد خرید نوع خاصی از لوله اسپیرال را دارید، مشخصات فنی دیگری نیز باید مورد بررسی قرار گیرند. این موارد از الزامات یک خرید مطمئن و حرفه‌ای به‌شمار می‌رو

مشخصات آلیاژ به‌کاررفته‌ در لوله اسپیرال یا لوله پیچشی

انواع آلیاژهایی‌ که در تولید لوله اسپیرال به‌کار می‌روند، از نظر درصد و ترکیب مواد از هم متمایز می‌شوند.

  1. آلیاژ فولاد کربنی: لوله‌های تولید شده از این آلیاژ در عین انعطاف‌پذیری مناسب خود، استحکام بسیار بالایی دارند.
  2. آلیاژ فولاد نیکلی: از مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی ساخته شده از آلیاژ فولاد نیکلی این است که لوله دوام بالایی در برابر دما و فشار از خود نشان می‌دهد.
  3. آلیاژ فولاد آلیاژی: منگنز، کروم نیز نیکل سه تا از عناصری هستند که با درصدهای معینی در این آلیاژ به‌کار می‌روند. آلیاژ فولاد آلیاژی لوله‌ای را می‌سازد که در آینده در برابر مواد خورنده، تغییرات دمایی، فشارهای بالا و… مقاوم است.
  4. آلیاژ فولاد ضدزنگ: برای انتقال سیالات حساس، مواد سمی و خورنده که لوله را در معرض اکسیداسیون و زنگ‌زدگی قرار می‌دهند، خوب است از این آلیاژ استفاده کنیم.
مشخصات و ویژگی های فنی لوله اسپیرال

مشخصات فنی لوله اسپیرال

ویژگی‌های منحصربه‌فرد لوله اسپیرال یا لوله پیچشی

ویژگی‌های منحصربه‌فرد و مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی موجب کاربردهای گسترده این لوله در صنایع گوناگون شده است. لوله اسپیرال به‌سبب روش تولید خود، ساختاری یکدست و یکنواخت دارد و در برابر فشارهای وارده مقاومت بالایی از خود نشان می‌دهد. از جمله ویژگی‌های لوله اسپیرال عبارتند از:

  • ساختار مارپیچ

از مهمترین مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی این است که ساختاری مارپیچ دارد و با در کنار هم قرار گرفتن و پیچیدن ورق‌های فلزی تولید می‌شود. داشتن چنین ساختاری سبب می‌شود لوله برای انتقال انواع سیالات حساس صنعتی، مقاومت و استحکام کافی را داشته باشد.

  • یکنواختی بدنه

بدنه لوله پیچشی کاملا یکدست و یکنواخت است و برای انتقال سیالات حساس بدون هیچگونه اختلال و نشتی کاربرد دارد.

  • طرز ساخت آسان

خوشبختانه نحوه ساخت لوله اسپیرال بسیار آسان است و نیازمند هیچگونه تجهیزات پیچیده و گران‌قیمتی‌ از جمله دستگاه پرس و دستگاه انبساط سرد غول‌پیکر نیست. نکته جالب توجه اینجاست که در طی ساخت لوله اسپیرال با وجود تجهیزات ساده‌ای که برای این فرآیند مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌توانیم انواع لوله با سایزهای بزرگ و ظرفیت بالا برای حمل سیالات را تولید کنیم.

  • تهیه شده از فولاد با کیفیت

اگر از برندی معتبر و حرفه‌ای که مطابق استانداردهای بین‌المللی به تولید لوله اسپیرال می‌پردازد، لوله موردنیاز خود را خریداری کنید، می‌توانید اطمینان داشته باشید که لوله از آلیاژ فولادی با کیفیت و مقاومی تولید شده و در انتقال سیالات بسیار کارآمد عمل کند. چنین لوله‌ای تا سال‌های سال دوام و کارایی مناسب خود را حفظ می‌کند و از هزینه تعمیرات و خرید دوباره لوله جلوگیری به‌عمل می‌آورد‌.

  • چقرمگی بالا و استحکام مناسب

لوله اسپیرال به‌دلیل ساختار مارپیچ و جوشکاری متقارن خود چقرمگی بالایی دارد و در برابر فشارهای وارده استحکام بالایی از خود نشان می‌دهد. این لوله به‌راحتی ترک نمی‌خورد، نمی‌شکند و نشتی ندارد و حتی اگر در شرایطی خاص دچار ترک‌خوردگی شود، ترک آن گسترش پیدا نخواهد کرد و این‌گونه از بسیاری زیان‌های جبران‌ناپذیر جانی و مالی جلوگیری به‌عمل می‌آورد. این ویژگی مهم سبب شده لوله اسپیرال را در صنایع حساسی همچون صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، انتقال آب و فاضلاب و… بتوان مورد استفاده قرار داد‌.

  • قابلیت تنظیم ضخامت دیواره

به‌راحتی می‌توان ضخامت لوله اسپیرال را با توجه به نوع کاربری مدنظر خود تنظیم نمود. تغییر ضخامت دیواره کمک می‌کند در موارد مصرفی متعددی که فشار وارده افزایش می‌یابد، ضخامت لوله نیز تنظیم شود و تحمل فشار بالا را داشته باشد.

  • جوش زیرپودری

روش جوشکاری قوسی زیرپودری که برای اتصال لوله اسپیرال از آن بهره می‌گیرند، از داخل و خارج، لبه‌های لوله را به‌هم متصل می‌کند. این روش جوشکاری از زنگ‌زدگی و اکسیداسیون لوله جلوگیری می‌کند و دوام و طول عمر لوله را افزایش می‌دهد.

  • کاهش ریسک نشتی

لوله اسپیرال با طول‌های ۶، ۱۲، ۱۸ و حتی تا ۳۰ متر و بیشتر قابل تولید است. ساخت لوله‌های اسپیرال طویل و یکدست سبب کاهش نواحی اتصالات می‌شود و این‌گونه ریسک نشتی سیالات را پایین می‌آورد.

  • انعطاف‌پذیری، قابلیت خم‌کاری، شکل‌پذیری و فرم‌دهی

در هنگام نصب و پیاده‌سازی لوله اسپیرال چنانچه نیاز به خمکاری باشد، به‌راحتی می‌توان این لوله را به فرم دلخواه درآورد. ازآنجاکه لوله اسپیرال خاصیت پیچشی و انعطاف‌پذیر دارد، می‌توان آن را به‌صورت موردنظر تنظیم و متصل نمود و زاویه اتصال آن را تغییر داد. این ویژگی موجب می‌شود در محیط‌های مختلف با شرایط خاصی که دارند، و به‌خصوص در شرایطی که با محدودیت فضا مواجه هستیم، لوله اسپیرال نصب و پیاده‌سازی شود.

  • مقاومت در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی

با توجه به نوع آلیاژ مصرفی در تولید لوله اسپیرال، مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی نیز متفاوت است. لوله‌ای که پوشش گالوانیزه دارد و یا از فولاد ضدزنگ ساخته شده، به‌خوبی در مقابل عوامل خورنده مثل رطوبت، آب، مواد شیمیایی، مواد اسیدی یا قلیایی دوام می‌آورد و هیچگونه تغییری در ساختار یا راندمان آن ایجاد نمی‌شود‌.

  • انعطاف لوله در فرآیند ساخت

فرآیند ساخت لوله اسپیرال منعطف است و به‌خوبی با مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی که ما درنظر داریم، انطباق پیدا می‌کند. بنابراین می‌توانیم با ورق‌های فولادی مختلف لوله‌های اسپیرالی‌ با ضخامت یکسان و با ورق‌های فولادی یکسان، لوله‌هایی با ضخامت متفاوت تولید کنیم.

  • سهولت حمل‌ونقل و نصب لوله

لوله پیچشی بسیار ساده‌تر از لوله‌های سنتی حمل می‌شود. چراکه در طول‌ها و قطرهای‌ متنوع قابل تولید است و پیچیدگی خاصی ندارد.

  • قیمت مناسب

ازآنجاکه روش تولید لوله اسپیرال ساده‌تر از دیگر روش‌های تولید لوله است و نیاز به تجهیزات پیچیده و گران‌قیمتی‌ ندارد، می‌توان انتظار داشت قیمت لوله اسپیرال کمتر از دیگر انواع لوله از جمله لوله مانیسمان باشد. این لوله در فرآیندی پیوسته تولید می‌شود و برای صرفه‌جویی در هزینه‌های پروژه نسبت‌به سایر لوله‌های فولادی مناسبتر است.

  • راندمان بالا

لوله اسپیرال در صنایع مهم و حساسی از جمله صنعت نفت و گاز، پالایشگاه‌ها، انتقال آب و فاضلاب و مواد شیمیایی دیگر کاربرد دارد و تا سال‌های سال کارایی بالای خود را حفظ می‌کند‌. به‌همین‌خاطر خرید و نصب چنین لوله‌ای نوعی سرمایه‌گذاری بلندمدت محسوب می‌شود که از هزینه‌های تعمیر و تعویض لوله جلوگیری می‌کند.

  • سرعت بالا در تولید و عرضه لوله

سادگی و پیوستگی فرآیند تولید، از اساسی‌ترین مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی است که سرعت تولید و عرضه لوله را افزایش می‌دهد. البته این سرعت بالا در تولید لوله، به‌هیچ عنوان موجب کاهش کیفیت آن نمی‌شود و لوله اسپیرال با نهایت کیفیت و مطابق استانداردهای بین‌المللی به دست مشتریان گرامی می‌رسد.

افزون‌بر این موارد، لوله اسپیرال ویژگی‌های منحصربه‌فرد دیگری هم دارد که عبارتند از:

  1. افت فشار کمتر
  2. کاهش نشت هوا
  3. امکان تولید به‌صورت پیوسته و بدون اتصالات
  4. امکان تولید لوله‌های بزرگ

 

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : انواع لوله های اسپیرال و لوله پیچشی

 

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی از نظر آلیاژ به‌کاررفته

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی با توجه به نوع آلیاژی که در آن به‌کاررفته متفاوت است. انواع لوله اسپیرال از نظر آلیاژ سازنده لوله عبارتند از:

  • لوله اسپیرال گالوانیزه:

لوله اسپیرال گالوانیزه نوع بسیار پرکاربرد لوله اسپیرال است که وزن کمی دارد و با قیمت مناسبی خدمت مشتریان گرامی عرضه می‌شود. این نوع لوله در قسمت خارج و داخل با یک لایه نازک روی پوشیده می‌شود و به‌همین‌خاطر در برابر مواد شیمیایی خورنده، رطوبت و آب بسیار مقاوم است.

  • لوله اسپیرال ضدزنگ:

لوله اسپیرال تهیه شده از استنلنس‌ استیل با کیفیت، بسیار بیشتر از پوشش گالوانیزه دوام می‌آورد و ساختار مستحکمی را در برابر مواد خورنده ایجاد می‌کند‌.

استانداردهای جهانی لوله اسپیرال

کشورهای حرفه‌ای تولیدکننده انواع لوله فولادی از جمله کشورهای آلمان و آمریکا استانداردهای مهمی را جهت تولید باکیفیت‌ترین لوله اسپیرال یا لوله پیچشی تنظیم نموده‌اند. علاوه‌بر این‌ها استانداردهای JIS, AFNOR, BS‌ و… نیز از استانداردهای مطرح جهانی برای تولید لوله اسپیرال هستند. اما در ادامه گوشه‌ای از اصول و استانداردهای آمریکا API ‌ یا انجمن مهندسان نفت آمریکا، برای تولید لوله اسپیرال را مورد بررسی قرار می‌دهیم:

  • API Spac 51X‌؛ برای لوله‌های درزدار و بدون درز فولادی از جنس فولاد X42‌تا X70‌
  • API Spac 5LU‌؛ برای لوله‌های بدون درز و دارای درزجوش از جنس فولاد U80 ‌ تا U100
  • API Spac 5L‌؛ استاندارد ویژه لوله‌های درز مستقیم از جنس فولاد A, B‌
  • API Spac 5LS‌؛ برای لوله‌‌های درزجوش مارپیچی یا اسپیرال از جنس فولاد X42, X70, A, B

علاوه‌بر این استانداردها، استانداردهای لوله اسپیرال در کشور آلمان یا همان استاندارد کنترل کیفیت آلمان DIN نیز معیار خوبی برای سنجش کیفیت لوله‌های پیچشی محسوب می‌شوند. این موارد عبارتند از:

  • DIN 30670‌ برای پوشش پلی‌اتیلن
  • DIN 1626 & 2460‌‌ برای خطوط پیوسته لوله جهت انتقال آب
  • DIN 17172 & 2470 ‌ برای خطوط انتقال مواد حساس در صنعت نفت و گاز
  • DIN 17120‌ برای لوله‌های به‌کاررفته در ساختمان
  • API RP 5L2‌ برای آستر رزینی آپوکسی
  • DIN 1626 & 1628‌ برای لوله‌های حرارتی

موارد فوق تنها گوشه‌ای از استانداردهای جهانی برای تولید لوله اسپیرال یا لوله پیچشی هستند‌ که برای سنجش کیفیت و ایمنی انواع لوله پیچشی در نظر تولیدکنندگان و صنعتگران معیاری کارآمد به‌شمار می‌روند. می‌توان انتظار داشت با توجه به کیفیت بالا و کاربردهای گسترده این لوله، تحقیقات بر روی آن همچنان ادامه‌دار باشد و استانداردهای جدیدی برای سنجش کیفیت آن تنظیم شود.‌‌

قیمت لوله اسپیرال چگونه تعیین می‌شود؟

قیمت لوله اسپیرال همانند قیمت سایر لوله‌های فولادی صنعتی براساس پارامترهای متعددی تعیین می‌شود و به‌طور دقیق قابل بیان نیست. نوع و کیفیت آلیاژ فولادی به‌کاررفته در این لوله، داخلی یا خارجی بودن ورق فولادی، طول و ضخامت لوله که به‌صورت سفارشی تعیین می‌شود، هزینه‌های حمل‌ونقل و نگهداری از لوله، هزینه بسته‌بندی و بارگیری، رعایت استانداردهای جهانی در تولید لوله، دوام و پایداری لوله، نوع کاربری لوله اسپیرال، هزینه‌های جوشکاری لوله و… همه از عوامل موثر در قیمت آن به‌شمار می‌روند.

همچنین عوامل دیگری هستند که قیمت لوله‌های فولادی موجود در بازار را تحت‌تأثیر قرار می‌دهند و بیان دقیق قیمت لوله را با مشکل مواجه می‌کنند. بنابراین زمانی‌که قصد جدی برای خرید لوله اسپیرال دارید، جهت کسب اطلاعات در مورد مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی و استعلام قیمت آن، با فروشندگان معتبر و حرفه‌ای ارتباط بگیرید.

خوب است این نکته را بدانید که قیمت لوله اسپیرال با توجه به سهولت فرآیند ساخت آن، ارزان‌تر از سایر لوله‌های فولادی مثل لوله مانیسمان است و برای صرفه‌جویی در هزینه‌های عملیات می‌توانید روی آن حساب کنید.

ویژگی‌های متمایز کننده لوله اسپیرال با لوله درز مستقیم

لوله درز مستقیم از نظر ظاهر و نوع کاربری از لوله اسپیرال متمایز می‌شود‌. از جمله مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی که موجب این تفاوت‌ها هستند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روش تولید متفاوت: لوله اسپیرال طی یک پروسه پیوسته و بدون توقف تولید می‌شود و راندمان بالایی در نحوه تولید خود دارد. اما لوله‌ای که درزجوش مستقیم دارد، طی فرآیندی چند مرحله‌ای و گام‌به‌گام ساخته می‌شود و در اختیار مشتریان قرار می‌گیرد.
  • شکل درزجوش متفاوت: این مهمترین تفاوت در مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی با لوله درز مستقیم است که در ظاهر آن‌ها نیز کاملا پیداست. در فرآیند تولید لوله درز مستقیم ابتدا توسط تجهیزاتی ورق فولادی را خم می‌کنند و دو لبه آن را به‌صورت خطی به‌هم جوش می‌دهند. اما در لوله درزجوش مارپیچی یا اسپیرال خبری از درز مستقیم و طولی نیست؛ بلکه ورق‌ها با زاویه مناسب و به شکل پیچشی نورد و جوش داده می‌شوند.
  • تفاوت در خواص و مزایا: درزجوش مارپیچی در لوله اسپیرال موجب شده فشار وارده از سوی سیالات به‌خوبی در نواحی مختلف لوله توزیع شود. این پدیده سبب می‌شود نواحی درز و اتصالات مقاومت خود را به‌خوبی حفظ کنند و لوله ظرفیت بیشتری برای انتقال مایعات با جریان پر فشار داشته باشد. بنابراین لوله اسپیرال مقاوم‌تر از لوله درزجوش مستقیم است و در موارد حساس‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • نوع کاربری متفاوت دو لوله: لوله پیچشی یا اسپیرال با قطر بیشتر، فضایی وسیع را در اختیار صنایع قرار می‌دهد تا سیالات حساس و پرفشار‌ را منتقل کنند. اما لوله درز مستقیم با قطر کم، بیشتر مورد استفاده صنایعی است که سیالاتی با فشار کمتر را انتقال می‌دهند.

ویژگی‌های متمایز کننده لوله اسپیرال با لوله مانیسمان

مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی از جهاتی با لوله مانیسمان متفاوت است. مهمترین تفاوت بین این دو لوله، در درزجوش و ظاهر آن‌ها مشاهده می‌شود. لوله مانیسمان لوله‌ای فولادی و بدون درزجوش است که به‌صورت یکپارچه و یکدست ساخته می‌شود و هیچگونه امکان نشتی ندارد. این لوله برای حمل سیالات تحت فشار و یا مواد حساسی که باید در دما و فشار مشخص منتقل شوند کاربرد دارد.

اما همانطور که پیش‌تر نیز شرح دادیم، لوله اسپیرال یا پیچشی دارای درزجوش مارپیچ است؛ بدین معنا که لبه ورق‌های فولادی سازنده این لوله به‌هم جوش داده شده‌اند. این لوله در مقابل فشار دوام بالایی از خود نشان می‌دهد و در صنایع گوناگون کاربردهای زیادی دارد. بنابراین هم از لحاظ ظاهری و هم از لحاظ کاربرد و مزایا دو لوله اسپیرال و مانیسمان متفاوت هستند.

بزرگترین تولیدکنندگان لوله اسپیرال در ایران

برای خرید لوله فولادی با کیفیت، با مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی ابتدا باید برندی معتبر و حرفه‌ای را پیدا کنید. برای صرفه‌جویی در هزینه‌های پروژه بهتر است روی تولیدکنندگان خوش سابقه داخلی و شرکت‌های لوله سازی مطرح کشور عزیزمان ایران حساب کنید و لوله‌های با کیفیت و استاندارد تولید شده در این شرکت‌ها را خریداری نمایید.

در جای‌جای ایران عزیز شرکت‌های لوله سازی حرفه‌ای و مجهزی‌ وجود دارند که انواع لوله فولادی از جمله لوله اسپیرال را در اختیار مشتریان قرار می‌دهند که از جمله آن‌ها می‌توان به شرکت لوله سازی اهواز، لوله اسپیرال سلفچگان، لوله اسپیرال صفا، لوله اسپیرال کالوپ، لوله اسپیرال آریانورد‌ خلیج فارس شرکت ایران اسپیرال، لوله اسپیرال اصفهان و… اشاره کرد.

بیشترین ظرفیت تولید لوله‌های اسپیرال در سایزهای ۲۴ تا ۱۰۰ اینچ در دست شرکت بزرگ لوله سازی اهواز است که از سال ۱۳۹۲ در زمینه تولید لوله پیچشی یا اسپیرال کار خود را آغاز کرده است. این شرکت که مجهز به سیستم کنترل‌گر منطقی برنامه‌پذیر یا PLC‌ است، در سال‌های ۱۳۹۸ تا ۱۴۰۲ برای مدتی تولید لوله اسپیرال را متوقف نموده و خوشبختانه پس از ۴ و نیم سال کناره‌گیری، مردادماه ۱۴۰۲ باری دیگر خط تولید لوله اسپیرال را به راه انداخته است… مایه خوشنودی ماست که امروزه شمار شرکت‌های مجهز و حرفه‌ای لوله سازی در کشور کم نیست و صنایع مختلف می‌توانند با هزینه مناسب از این لوله‌های با کیفیت داخلی بهره ببرند.

 

“این لوله‌ها معمولاً در طول‌های ۶ تا ۱۲ متر تولید می‌شوند و دارای سایزهای ۵ تا ۱۲۰ اینچ می‌باشند. ضخامت دیواره لوله‌های اسپیرال معمولاً در بازه ۵ تا ۲۵ میلی‌متر قرار دارد. این لوله‌ها از جنس فولاد تولید می‌شوند و انواع مختلفی از فولاد شامل فولاد ساده کربنی و فولاد‌های آلیاژی را شامل می‌شوند.”

منبع: فولاد سل

هرآنچه باید در مورد لوله اسپیرال صنعتی بدانید

برای استفاده از لوله اسپیرال باید بدانید که مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی از چه جهاتی با لوله‌های صنعتی دیگر متفاوت است. لوله اسپیرال نسبت‌به دیگر لوله‌های صنعتی برتری‌هایی دارد که در نحوه استفاده و نصب آن‌ها تفاوت ایجاد می‌کند. از جمله اینکه:

  • طول لوله اسپیرال هیچ محدودیتی نمی‌پذیرد. شما می‌توانید انواع لوله فولادی اسپیرال را با هر طول و ابعادی که می‌خواهید سفارش دهید. این لوله‌ها با طول ۳ و تا بالاتر از ۳۰ متر قابل تولید هستند.
  • مشخصات لوله اسپیرال یا لوله پیچشی موجب شده این لوله در صنایع مختلف از جایگاه بسیار خوبی برخوردار باشد. لوله اسپیرال لوله‌ای مستحکم، بادوام و انعطاف‌پذیر است که در صنعت نفت، گاز و پتروشیمی، سیستم‌های گرمایشی ساختمان‌، صنعت برق، انرژی حرارتی و… کاربرد دارد.
  • از لوله‌های طویل اسپیرال استفاده کنید و لوله‌های کانالی فولادی را کنار بگذارید. اتصال لوله‌های پیچشی روش مقرون به‌صرفه‌تری محسوب می‌شود برای اینکه یک مسیر پیوسته جهت انتقال سیالات به راه بیندازید.
  • اگر شما هم برای تراز کردن لبه‌های لوله اسپیرال جهت جوش دادن آن‌ها با مشکل مواجه می‌شوید، می‌توانید از برخی تجهیزات کارآمد و حرفه‌ای که در روش جوشکاری قوسی زیرپودری مورد استفاده هستند، کمک بگیرید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *