پروفیل

پروفیل

پروفیل

پروفیل چیست؟

برای ساختن یک ساختمان از مصالح  مختلفی استفاده می شود که هر کدام دارای کاربرد متفاوتی در ساخت ساختمان هستند. فلزات نقش بسیار مهمی در ساختن ساختمان ایفا می‌کنند. بسیاری از مصالح مربوط به ساختمان از فلزات مختلف تشکیل‌ شده ‌اند که هرکدام دارای کاربرد متفاوتی هستند. یکی از صنایعی که در ساختمان‌ ها مورد استفاده قرار می‌ گیرد پروفیل است.

معمولاً پروفیل از فلز آلومینیوم ساخته می‌ شود و در ساخت در و پنجره ‌ها مورد استفاده قرار می ‌گیرد. در ادامه این مقاله قصد داریم به بررسی ویژگی‌ های این مفهوم بپردازیم و کاربرد های مختلفی که برای آن وجود دارد را مورد بررسی قرار دهیم. اگر شما جزو کسانی هستید که در صنعت ساختمان ‌سازی فعالیت می‌ کنید، آشنایی با اصطلاحات و معانی مختلف این صنعت می‌تواند برای شما بسیار کارآمد باشد. پس در ادامه این مقاله با ما همراه باشید تا با این مفهوم بیشتر آشنا شوید.

پروفیل

پروفیل در آهن یک

 

آشنایی با مفهوم پروفیل

در ادامه بررسی پروفیل ‌ها لازم است که به ویژگی‌ ها و مفهوم اصلی این اصطلاح بپردازیم. آشنایی با مفهوم اصلی آن می‌تواند برای درک بیشتر این ‌موضوع برای شما بسیار مفید باشد. پروفیل ‌ها سازه هایی هستند که از فلزات ساخته‌ شده اند. معمولاً این سازه ‌های فلزی در ساختن نمای ساختمان ‌ها، لوله‌ها و در و پنجره ‌ها استفاده می شود. این سازه‌ های فلزی تنها محدود به یک مدل خاص نیستند و در مدل ‌های مختلفی ساخته می‌ شوند که هر کدام از این مدل ‌ها دارای کاربرد ها و مزایای مختلفی است. که سازندگان ساختمان با استفاده از این مصالح نیاز های ساختمانشان را رفع می کنند.

 این سازه‌های فلزی معمولاً در دو نوع باز و بسته تولید می‌ شوند. معمولاً نوع بازه آن ‌ها برای قسمت ‌های بیرونی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و نوع بسته‌ی آن بیشتر برای قسمت ‌های داخلی ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ادامه مقاله به بررسی ویژگی ‌ها و مدل‌ های بیشتری از این نوع سازه فلزی خواهیم پرداخت.

مواد اولیه مورد نیاز در ساخت پروفیل

احتمالاً در بررسی پروفیل ‌ها این سوال برای شما پیش خواهد آمد که پروفیل‌ ها چگونه ساخته می ‌شوند و از چه مواد اولیه در ساخت آن ‌ها استفاده می‌شود. در این قسمت از مقاله می‌خواهیم به بررسی این پرسش رایج بپردازیم. مواد اولیه مربوط به ساختن این سازه ‌های فلزی امروزه از کارخانجات پتروشیمی و فولاد تهیه می‌ شود.

امروز بیشتر مواد اولیه ساخت این سازه‌ ها در کشور خودمان تولید می ‌شود و همچنین از کشور های دیگری نیز برخی از مواد اولیه وارد می ‌شود. برای ساختن این سازه‌ های فلزی از ورق ‌های فلزی در سایزها و ضخامت‌ های مختلفی استفاده می ‌شوند. این ورق‌ های فلزی باید دارای ترکیبات خاصی باشند تا از استحکام بالایی برخوردار باشند.

 کیفیت بالای این ورق ‌های فلزی می‌تواند کیفیت پروفیل‌ ها را تضمین کند. البته مواد اولیه همه مدل‌ های این سازه فلزی یکسان نیستند و ممکن است برای ساخت مدل ‌های متفاوت از مواد اولیه متفاوت نیز استفاده شود. در ادامه مقاله می‌ خواهیم به شیوه ساخت این سازه‌ های فلزی بپردازیم.

انواع پروفیل

پروفیل

شیوه ساخت پروفیل ها به چه صورت است؟

در ادامه بررسی پروفیل ‌ها لازم است که به شیوه ساخت آن ‌ها بپردازیم. در قسمت قبلی مقاله به این اشاره کردیم که برای ساخت آن ‌ها از صفحاتی فلزی در ابعاد مختلف استفاده می ‌شود. بعد از تهیه این ورق ‌های فلزی کارخانه ‌ها اقدام به دسته ‌بندی این ورق ‌ها بر اساس ابعاد و مواد اولیشان می‌کنند. سپس در گام بعدی از دستگاهی به نام دستگاه برش کلاف استفاده می ‌شود.

در این مرحله صفحات فلزی به درون دستگاه برش کلاف می‌ روند و در ابعاد مورد نظر برش می  ‌خورند و از یکدیگر جدا می‌شوند. دستگاه‌ های برش کلاف دارای مدل ‌های مختلفی هستند. برخی از این دستگاه‌ ها به‌صورت کاملاً اتوماتیک هستند و برخی دیگر از آن‌ها به‌صورت دستی کار می‌کنند.

 این دستگاه ‌ها از قسمت‌ های مختلفی تشکیل ‌شده ‌اند تا بتوانند به ‌راحتی ورق‌ های فلزی را برش دهند. بعد از قرارگیری ورق بر روی دستگاه با استفاده از حرکات چرخشی کلاف‌ های صفحاتی فلزی به ‌راحتی برش می‌خورد و آماده‌ی تبدیل شدن به پروفیل می‌شود.

 

مراحل تولید لوله های پروفیل

یکی از سازه‌ های فلزی که با استفاده از پروفیل ‌ها تولید می ‌شود و دارای کاربرد های فراوانی است، لوله ‌های پروفیلی هستند. این لوله‌ ها با استفاده از ورق‌های پروفیلی ساخته می‌شوند و دارای کاربردهای مختلفی هستند. این لوله‌ ها یکی از مصالح مهم و کاربردی در صنعت ساخت ساختمان هستند. این لوله‌ ها معمولاً با استفاده از دستگاه‌ های خاصی ساخته می‌شوند.

شیوه ساخت این لوله‌ ها به این صورت است که ورق‌ های پروفیلی دور لوله چرخیده می‌شوند. پس‌از چرخیده شدن این ورق‌ها بر دور لوله دمای این ورق‌ها تا حدی بالاتر می‌رود. بعد از بالا رفتن دمای آن‌ ها دو لبه‌ی این ورق‌ها به ‌هم رسانده می‌ شود. سپس در این مرحله با استفاده از جوش دو سمت ورق پروفیلی به‌ هم ‌چسبیده می ‌شود و درنهایت لوله پروفیلی تولید می‌ شود. بعد از انجام این مراحل لوله پروفیلی از دستگاه خارج می ‌شود و سرد می‌شود.

 

 

“هر کدام از گریدهای پروفیل برای تمام کاربردهای سازه ای، ساخت عمومی، ساخت و تعمیرات ایده آل است. پروفیل به طور گسترده ای در تعمیر و نگهداری صنعتی، ادوات کشاورزی، تجهیزات حمل و نقل، تخت های کامیون، تریلرها، قاب ها و غیره استفاده می شود.”

منبع: www.metalsdepot.com

قیمت انواع پروفیل

قیمت پروفیل

 

چه عواملی بر قیمت پروفیل ها تاثیر میگذارند؟

مسئله بعدی که در بررسی سازه‌ های پروفیلی می‌توان به آن پرداخت، عوامل مؤثر بر قیمت این مصالح ساختمانی است. عوامل زیادی هست که قیمت این محصولات تأثیر می‌گذارند. اولین عامل تاثیر گذار بر قیمت پروفیل، مدل آن‌ ها است. معمولاً مدل‌ های متفاوت از محصولات پروفیلی دارای قیمت‌ های متفاوتی هستند.

هر چقدر که شیوه ساخت این مصالح پیچیده ‌تر باشد و مواد اولیه بیشتری در ساخت آن ‌ها استفاده‌ شده باشد، این مصالح از قیمت بالاتری برخوردار هستند. دومین عامل تاثیرگذار بر قیمت این محصولات، برند تولید کننده آن‌ ها است. معمولاً کشور های زیادی در جهان به تولید این مصالح می‌ پردازند. معمولاً برند های خارجی دارای قیمت بیشتری به نسبت برند های داخلی هستند و همچنین این برند ها به ‌صورت مستقیم تحت تاثیر نوسانات بازار ارز هستند.

پروفیل

انواع پروفیل

 

 

سخن پایانی در رابطه با پروفیل

در ساخت یک ساختمان از مصالح متعددی استفاده می شود که هر کدام دارای کاربردی خاص هستند. محصولات فلزی نقش مهمی در ساخت ساختمان ها ایفا می کنند. مصالح پروفیلی یکی از این مصالح فلزی هستند که در ساخت ساختمان ها از آن ها استفاده می شود. در ساختن مصالح پروفیلی از ورق های پروفیلی استفاده می شود. این ورق ها به درون دستگاه های برش کلاف می روند و در ابعاد مختلف و مورد نیاز صنایع برش می خورند.

بعد از این که این ورق ها برش خوردند آماده استفاده در قسمت های مختلف می شوند. در ساخت لوله های پروفیلی از دستگاه هایی استفاده میشود که ورق پروفیلی به دور آن پیچیده می شود و جوش می خورد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *