ورق

برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی

برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی

برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی کدامند؟

ورق‌های آلیاژی در بسیاری از صنایع کشور برای تولید پروفیل، بدنه خودرو، لوله فولادی، تجهیزات کشاورزی، تجهیزات پالایشگاهی و کاربردهای دیگر مورد استفاده قرار می‌گیرد؛ به همین دلیل این محصول در کارخانه‌های مختلفی تولید می‌شود تا صنایع بتوانند نیازهای خود را برطرف کنند. کشور ما در سال‌های اخیر رشد قابل توجهی در حوزه تولید ورق‌های آلیاژی داشته و توانسته در کنار افزایش تولید، کیفیت محصولات نیز را بهتر کند. در ادامه این نوشته قصد داریم برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی را معرفی کنیم.

آشنایی با این کارخانه‌ها کمک می‌کند تا بهترین محصول را مطابق با نیازهای پروژه خریداری نمایید.

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : انواع ورق آلیاژی

برترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلیاژی در ایران

برترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلیاژی در ایران

ورق‌های آلیاژی مورد نیاز در داخل کشور به دو صورت تولید داخل و وارداتی تامین می‌شوند. کارخانه‌های تولیدکننده ورق‌ها از استانداردهای مختلفی برای ساخت این محصول استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل کیفیت هر کدام از آن‌ها متفاوت از یکدیگر است.

بهتر است بدانید ایران یکی از کشورهای پیشرو در حوزه تولید محصولات فولادی است که محصولات آن به کشورهای مختلف جهان صادر می‌شود. کارخانه‌های داخلی از فناوری‌های روز دنیا و تجهیزات پیشرفته برای تولید انواع ورق استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل صنایع با اطمینان بیشتری می‌توانند از آن‌ها استفاده کنند.

از آنجایی که کارخانه‌های داخلی انواع ورق‌های آلیاژی را در ابعاد، ضخامت و گرید خاصی تولید می‌کنند امکان پاسخگویی به همه نیازهای داخلی را ندارند؛ به همین دلیل بخشی از نیازهای داخلی به صورت وارداتی تامین می‌شود.

برخی از کارخانه‌ها اسلب مورد نیاز برای تولید ورق را در کارخانه تولید می‌کنند و سپس عملیات نورد را بر روی آن انجام می‌دهند؛ اما برخی دیگر اسلب را از سایر کارخانه‌ها تامین کرده و مرحله را شروع می‌کنند.

از مهمترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلیاژی در ایران می‌توان به شرکت‌های زیر اشاره کرد:

  • فولاد مبارکه اصفهان؛ برترین تولیدکننده ورق آلیاژی

فولاد مبارکه بزرگترین کارخانه تولید محصولات فولادی در ایران است. این شرکت با استفاده از فناوری‌های پیشرفته، نیروهای متخصص و رعایت استانداردهای جهانی محصولات باکیفیتی را تولید و عرضه می‌کند. فولاد مبارکه به طور مداوم در راستای ارتقا کیفیت محصولات و بهینه‌سازی فرایندهای تولید قدم برمی‌دارد. بهتر است بدانید فولاد مبارکه تنها کارخانه‌ای در ایران است که اسلب مورد نیاز را در داخل کارخانه تولید می‌کند.

این مجتمع فولادی انواع مختلفی از ورق‌های آلیاژی را تولید می‌کند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

    1. ورق آلیاژی سیاه: ورق گرم یا سیاه یک محصول کاربردی و استراتژیک است که بسیاری از صنایع از آن به‌عنوان محصول پایه برای سایر تجهیزات و قطعات استفاده می‌کنند. ورق‌های گرم در این کارخانه از مواد اولیه باکیفیت و رعایت استانداردها تولید می‌شود. ضخامت‌ ورق‌های گرم فولاد مبارکه بین ۱.۲ الی ۱۶ میلیمتر و تا عرض ۱۸۰۰ میلیمتر هستند.
    2. ورق روغنی: این ورق با روش نورد سرد تولید می‌شود و از مقاومت خوبی در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی برخوردار است. همچنین قابلیت فرم دهی و استحکام مناسبی نیز دارد. کارخانه فولاد مبارکه این ورق آلیاژی را در ضخامت‌های ۰.۳ الی ۳ میلیمتر و در عرض‌های ۱۰۰۰ و ۱۲۵۰ میلیمتر تولید می‌کند.
    3. ورق استیل: ورق آلیاژی استیل یکی دیگر از محصولات فولاد مبارکه است. این ورق مقاومت بالایی در برابر فشار، حرارت، خوردگی و زنگ‌زدگی دارد.
    4. ورق گالوانیزه: ورق‌های گالوانیزه همان ورق روغنی هستند که تحت عملیات گالوانیزاسیون قرار گرفته‌اند. در این عملیات یک لایه فلز روی بر روی ورق قرار می‌گیرد تا از آن در برابر عوامل محیطی محافظت کند.

علاوه بر محصولات بالا ورق‌های آلیاژی دیگری نیز در این کارخانه تولید می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به ورق آجدار، ورق اسیدشویی، ورق ST52، ورق رنگی و ورق عرضه فولادی اشاره کرد:

  • مجتمع فولاد کاویان اهواز؛ بزرگترین تولیدکننده ورق ضخیم در ایران

مجتمع فولاد کاویان جزو برترین کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلیاژی سیاه در ایران است. این مجموعه انواع ورق فابریک را در ضخامت‌های ۱۵ الی ۴۰ میلیمتر و با عرض‌های ۱۲۵۰ الی ۱۵۰۰ میلیمتر تولید و در اختیار صنایع قرار می‌دهد. تمامی ورق‌ها از استاندارد بین‌المللی DIN17100 پیروی کرده و در دو دسته صنعتی و ساختمانی به بازار عرضه می‌شوند. در صورتی که به ورق سیاه با ضخامت بالای ۱۵ میلیمتر نیاز دارید یکی از بهترین انتخاب‌های شما فولاد کاویان اهواز خواهد بود.

این کارخانه دارای ظرفیت تولید ۱,۱۵۰,۰۰۰ تن ورق فولادی در سال است. فولاد کاویان برای تولید محصولات از تجهیزات مدرن استفاده می‌کند؛ همچنین همه ورق‌ها قبل از عرضه تحت انجام تست‌های کششی و ضربه قرار می‌گیرند.

  • فولاد اکسین اهواز

فولاد اکسین فعالیت خود را در سال ۱۳۸۴ و در ۱۰ کیلومتری جاده اهواز شروع کرد. این مجتمع با استفاده از تکنولوژی‌های روز دنیا و رعایت استانداردهای بین‌المللی انواع ورق‌های آلیاژی را برای صنایع خودروسازی، صنایع دریایی، نفت و گاز و پتروشیمی تولید می‌کند. ظرفیت تولید این مجموعه در سال حدود ۱ میلیون تن است. محصولات فولاد اکسین علاوه بر تامین نیازهای داخلی به برخی از کشورها نیز صادر می‌شود.

بهتر است بدانید ورق‌های فولاد اکسین اهواز به صورت شیت و برش خورده به بازار عرضه می‌شوند. این مجتمع انواع مختلفی از ورق‌های آلیاژی را تولید می‌کند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

    1. ورق آلیاژی A283: این ورق در گرید C و ضخامت ۸ الی ۱۵۰ میلیمتر تولید می‌شود. عرض ان نیز از ۱۱۰۰ الی ۴۵۰۰ میلیمتر متفاوت است. از ورق A283 در کاربردهای مختلفی استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به ساخت قطعات صنعتی و کشتی‌سازی اشاره کرد.
    2. ورق آلیاژی A516: یکی دیگر از محصولات فولاد اکسین اهواز ورق A516 است که در گرید ۷۰ تولید می‌شود. ضخامت این ورق بین ۸ الی ۱۲۰ میلیمتر و عرض آن ۱۱۰۰ الی ۴۵۰۰ میلیمتر است.

همچنین در این مجموعه ورق‌های سیاه در استانداردهای ST37 و ST52 نیز تولید می‌شوند.

  • مجتمع فولاد گیلان

یکی دیگر از برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در ایران کارخانه فولاد گیلان است. این مجتمع در سال ۱۳۸۲ فعالیت خود را در شمال کشور آغاز کرد. ظرفیت تولید این مجموعه در سال ۲.۵ میلیون تن ورق نورد گرم و ۵۰۰ هزار تن ورق نورد سرد است. فولاد گیلان انواع مختلفی از ورق‌های فولادی را تولید می‌کند که از جمله آن‌ها می‌توان به ورق گالوانیزه، ورق سرد، روق روغنی و ورق اسیدشویی اشاره کرد.

ورق‌های گرم با ضخامت ۲ الی ۱۷ میلیمتر و با عرض‌های ۶۰۰ الی ۱۴۲۰ میلیمتر تولید می‌شوند. در ساختار این ورق‌ها از عناصر مختلفی همچون منگنز، سیلیس و نیتروژن استفاده شده است. ورق‌های نورد سرد نیز دارای ضخامت ۰.۱۷ الی ۱۵ میلیمتر و عرض ۶۰۰ الی ۱۶۵۰ میلیمتر هستند. خودروسازی، تولید لوازم خانگی و صنایع ساختمانی از جمله کاربردهای ورق آلیاژی گیلان حساب می‌شوند.

  • مجتمع فولاد هفت الماس؛ برترین کارخانه تولیدکننده ورق آلیاژی گالوانیزه

مجتمع هفت الماس فعالیت خود را در سال ۱۳۷۵ در ۲۰ کیلومتری تهران به سمت قزوین آغاز کرد. تمرکز اصلی این مجموعه بر روی تولید ورق‌های گالوانیزه است و در همین راستا توانسته بیش از ۱۵ درصد از نیازهای داخلی را پاسخگو باشد. ورق‌های گالوانیزه این مجموعه از ضخامت ۰.۳ الی ۲ میلیمتر و در عرض‌های ۷۰۰ الی ۱۲۵۰ میلیمتر تولید می‌شوند. هفت الماس علاوه بر تامین نیازهای داخلی حدود ۲۰ الی ۴۰ درصد از محصولات خود را به کشورهای دیگر صادر می‌کند.

در این مجتمع آزمایشگاه‌های پیشرفته و مجهزی وجود دارد که ورق‌های آلیاژی را از لحاظ خواص مکانیکی و شیمیایی تست و آنالیز می‌کنند. فولاد هفت الماس علاوه بر ورق گالوانیزه انواع دیگری از ورق‌های آلیاژی را نیز تولید می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به ورق رنگی و ورق روغنی اشاره کرد. ورق‌های روغنی این مجموعه از ضخامت ۲ الی ۱۳ میلیمتر و عرض ۹۰۰ الی ۲۱۰۰ میلیمتر تولید می‌شوند.

  • مجتمع فولاد امیرکبیر کاشان

یکی دیگر از برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در ایران مجتمع فولاد امیرکبیر کاشان است. این مجتمع فعالیت خود را در سال ۱۳۷۹ در شهرستان کاشان آغاز کرد. فولاد امیرکبیر محصولات متنوعی را تولید می‌کند که از جمله آن‌ها می توان به ورق گالوانیزه، ورق آنیل شده و ورق اسیدشویی اشاره کرد. از این ورق‌ها به دلیل داشتن کیفیت بالا در صنایع ساختمان سازی، خودروسازی، تولید لوازم خانگی و بسته‌بندی استفاده می‌کنند. ورق‌های گالوانیزه تولید شده توسط این کارخانه سهم بسزایی از نیازهای داخلی را پاسخ می‌دهند.

برای تولید ورق‌های آلیاژی در فولاد امیرکبیر از فناوری‌های پیشرفته و مدرن و استانداردهای روز دنیا استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل ورق‌های این مجموعه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.

مشخصات محصولات تولید شده توسط مجتمع فولاد امیرکبیر عبارتند از:

نام ورق ضخامت (میلی متر) عرض (میلی متر)
ورق فولادی ۰.۲۵ الی ۲ ۵۵۰ الی ۱۲۵۰
ورق گالوانیزه ۰.۲۵ الی ۱.۵ ۶۰۰ الی ۱۲۵۰
ورق آنیل شده ۰.۲۵ الی ۲ ۵۵۰ الی ۱۲۵۰
ورق اسیدشویی شده ۰.۲۵ الی ۲ ۵۵۰ الی ۱۲۵۰

استانداردهای مختلفی برای تولید ورق‌های آلیاژی در این کارخانه استفاده می‌شود که از جمله آن‌ها می‌توان به JIS، DIS و ISIRI اشاره کرد.

  • کارخانه ورق خودرو چهارمحال بختیاری

این کارخانه فعالیت خود را در سال ۱۳۸۹ شروع کرد و یکی از زیرمجموعه‌های مجتمع فولاد مبارکه به شمار می‌رود. ورق‌های تولید شده توسط این مجتمع در صنعت خودروسازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. محصول اصلی کارخانه ورق چهارمحال بختیاری ورق گالوانیزه است که در بازار با نام ورق خودرویی شهرکرد نیز شناخته می‌شود.

  • مجتمع فولاد سبا

مجتمع فولاد سبا نیز جزو برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در ایران است. فولاد سبا از زیرمجموعه‌های فولاد مبارکه به شمار می‌رود و در حوزه تولید ورق گرم نازک فعالیت می‌کند. ظرفیت تولید این کارخانه در سال حدود ۷۰۰ هزار تن است. از جمله محصولات این شرکت می‌توان به ورق‌های تجاری، فولادهای ضد زنگ، فولادهای ساختمانی و ورق‌های کششی و کششی عمیق اشاره کرد.

برای تولید ورق‌های آلیاژی در مجتمع فولاد سبا از روش ریخته‌گری مداوم تختال استفاده می‌کنند. این روش مزایای زیادی دارد که یکی از مهمترین آن‌ها امکان تولید تختال نازک با ضخامت حداکثر ۵۰ میلی متر است.

مشخصات تولیدات این مجموعه عبارتند از:

    1. ورق ضدزنگ: این ورق مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارد و در صنایع دارویی، نفت و گاز، کشتی‌سازی و صنایع غذایی استفاده می‌شود. کارخانه سبا این ورق را در گرید ۴۰۹ تولید می‌کند.
    2. ورق سیاه: ورق‌های سیاه سبا در ضخامت ۱.۵ الی ۱۲.۵ و عرض ۸۰۰ الی ۱۵۶۰ میلیمتر تولید می‌شوند. تولید لوازم خانگی، خودروسازی و بسته‌بندی از جمله کاربردهای این محصول هستند.
    3. ورق کششی: این ورق دارای استحکام و انعطاف‌پذیری بالایی است و در صنایع خودروسازی و لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق کششی سبا از ضخامت ۱.۵ الی ۳ و عرض ۸۰۰ الی ۱۵۶۰ میلیمتر تولید می‌شود.
    4. ورق کششی عمیق: این محصول به دو صورت عمودی و افقی کشیده تولید می‌شود و به همین دلیل از استحکام بسیار بالایی برخوردار است.
  • فولاد تا راز شهرکرد

یکی دیگر از برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در ایران کارخانه تاراز شهرکرد است. این مجتمع انواع مختلفی از ورق‌های آلیاژی از جمله ورق گالوانیزه، ورق رنگی و گالوانوم اشاره کرد. ورق‌های گالوانیزه تاراز از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند. یکی از محصولات اختصاصی فولاد تاراز ورقی به نام گالواتاراز است که همان ورق گالوانیزه با یک پوشش ارگانیک است. این ورق با استفاده از فناوری‌های روز دنیا تولید می‌شود. در ورق گالوانوم نیز عناصر آلومینیوم، روی و سیلیکون را برای پوشش استفاده می‌کنند. این کار باعث می‌شود خاصیت چسبندگی ورق بیشتر شود.

همه محصولات فولاد تاراز شهرکرد بر طبق استانداردهای روز دنیا تولید می‌شوند؛ به همین دلیل این مجموعه موفق شد در سال ۲۰۱۵ گواهینامه‌های ایزو ۹۰۰۰۱ و ۱۴۰۰۱ را به دست آورد.

  • مجتمع فولاد غرب آسیا

فولاد غرب آسیا در سال ۱۳۸۳ و در شهر قم تاسیس شد. این کارخانه ورق‌های آلیاژی روغنی را در انواع گریدها و استانداردها تولید می‌کند. ظرفیت تولید فولاد غرب آسیا در سال حدود ۵۵۰ هزار تن است. ورق‌‌های روغنی غرب آسیا برای کاربردهای مختلفی استفاده می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به تولید ورق‌های رنگی، تولید ورق‌های گالوانیزه، ساخت لوازم خانگی، تولید قطعات خودرو و قوطی‌سازی اشاره کرد.

فولاد غرب آسیا از لحاظ تولید ورق جزو برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در ایران است که محصولات زیر را تولید می‌کند.

    1. کلاف خام تولیدی: عرض این محصول از ۶۵۰ الی ۱۶۵۰ میلیمتر متغیر است.
    2. کلاف اسیدشویی: این محصول در ابعاد مختلفی تولید می‌شود و امکان خرید آن با ابعاد سفارشی وجود دارد.
    3. کلاف اصلاح شده: تولید این محصول در گریدهای مختلف و با توجه به نیاز صنایع انجام می‌گیرد.
    4. کلاف اسکین پاس شده: این کلاف با استانداردهای ST13، ST12 و ST14 تولید و عرضه می‌شود.

“شرکت فولاد سخت اصفهان:

ورق A516 تولید شده توسط این شرکت، یکی از بهترین ورق‌های آلیاژی موجود در بازار است. کیفیت این محصول با ورق A516 تولید شده توسط شرکت‌های خارجی مانند کره و چین برابری می‌کند. شرکت فولاد اصفهان در سال ۱۳۷۶، با هدف تولید انواع نبشی، در شهرک صنعتی اشترجان فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت در حال حاضر دارای ظرفیت تولید ۳۰۰۰۰۰ تن در سال است. در شرکت فولاد اصفهان قابلیت تولید ورق‌های گرم از ضخامت ۱۵ تا ۶۰ میلی‌متر وجود دارد. برتری نسبی این شرکت در تولید انواع ورق‌های فولادی باعث شده است که شرکت در جهت احداث خط تولید ورق به صورت جداگانه اقدام کند.”

منبع: پی وان

برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در جهان

برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی در جهان

ورق‌های آلیاژی جزو محصولات پرکاربرد در جهان به شمار می‌روند و پایه تولید بسیاری از محصولات هستند؛ به همین دلیل تولید این محصول برای همه کشورها از لحاظ اقتصادی اهمیت ویژه‌ای دارد. برخی از کارخانه‌های تولیدکننده ورق آلیاژی در جهان عبارتند از:

  • فولاد سگال میتال: این کارخانه در سال ۱۹۹۳ در آفریقای جنوبی فعالیت خود را آغاز کرد. ورق نورد سرد، نورد گرم و ورق گالوانیزه از محصولات کارخانه سگال به شمار می‌روند.
  • آرسلو میتال: آرسلو بزرگترین کارخانه تولید ورق در جهان است که در سال ۱۹۸۲ در آفریقای جنوبی تاسیس شد. تقریبا می‌توان گفت همه انواع ورق در این کارخانه تولید شده و به کشورهای مختلف صادر می‌شود.
  • فولاد یامتاس: این کارخانه در کشور ترکیه قرار دارد و ورق‌های سرد و گرم را با بالاترین کیفیت تولید می‌کند. محصولات یامتاس به کشورهای بسیاری در جهان صادر می‌شوند.
  • آنیکویل: کارخانه آنیکویل جزو مجتمع‌های بسیار بزرگ در آسیا است و در کشور عربستان قرار دارد. ورق‌های آلیاژی تولید شده توسط این مجموعه از کیفیت بسیار بالایی برخوردار هستند.
  • آرجی متریال: این کارخانه در سال ۱۹۹۸ در کشور کره جنوبی تاسیس شد. محصولات آر جی متریال به کشورهای مختلفی صادر می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به هند، چین و آمریکا اشاره کرد.

کارخانه‌ها از چه روشی برای تولید ورق آلیاژی استفاده می‌کنند؟

فولادهای آلیاژی از لحاظ درصد عناصر به کار رفته در آن‌ها به دو دسته فولاد پر آلیاژ و فولاد کم آلیاژ تقسیم می‌شوند. در صورتی که درصد عناصری همچون منگنز، نیکل، کروم، کربن و سیلیکون در ساختار ورق بیشتر باشد به آن ورق پر آلیاژ می‌گویند. کارخانه‌ها برای تولید ورق‌های آلیاژی از دو روش نورد گرم و نورد سرد استفاده می‌کنند.

  • نورد گرم: در این روش تولید ورق‌های آلیاژی در دماهای بالا انجام می‌شود؛ به همین دلیل ظاهر آن‌ها مات و سیاه است. تختال‌های فولادی بعد از گرم شدن وارد بخش غلتک‌ها شده و با عبور آن‌ها ضخامتشان کاهش پیدا می‌کند. ورق‌های آلیاژی ST36 و A516 با این روش تولید می‌شوند.
  • نورد سرد: این ورق‌ها در دمای پایین تولید می‌شوند و ضخامت آن‌ها در حداقل‌ترین حالت قرار دارد. ورق‌های آلیاژی مختلفی با این روش تولید می‌شوند که از جمله آن‌ها می‌توان به A36، ورق اسیدشویی و ورق گالوانیزه اشاره کرد.

سخن پایانی در رابطه با برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی

ورق‌های آلیاژی محصولی بسیار مهم و استراتژیک برای صنایع به شمار می‌روند؛ به همین دلیل همه کشورها از جمله ایران توجه ویژه‌ای به آن دارند. تولید ورق آلیاژی در داخل کشور علاوه بر کاهش هزینه‌ها دسترسی به آن را نیز راحت می‌کند. در این نوشته سعی کردیم برترین تولیدکنندگان ورق آلیاژی را به شما عزیزان معرفی کنیم.

هر کدام از کارخانه‌های معرفی شده بخشی از نیازهای داخلی را پوشش می‌دهند. این کارخانه‌ها از استانداردهای خاصی برای تولید ورق آلیاژی استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل توصیه می‌کنیم با توجه به نیازهای پروژه و انتظاراتی که از ورق آلیاژی دارید به سراغ کارخانه مناسب بروید.

بازرگانی آهن یک از بزرگترین عرضه‌کنندگان ورق‌های آلیاژی در ایران است که محصولات کارخانه‌های معروف را در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد. یکی از خدمات ویژه این مجموعه ارائه مشاوره تخصصی پیش از خرید است. در صورتی که برای خرید ورق‌های آلیاژی نیاز به کسب اطلاعات بیشتر دارید با شماره‌های درج شده در سایت تماس بگیرید. کارشناسان آهن ۱ راهنمایی‌های لازم را در اختیارتان قرار می‌دهند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *