لوله

لوله درزدار یا درزجوش

لوله درزدار یا درزجوش

لوله درزدار یا درزجوش چیست؟

لوله درزدار یا جوش دار در راه اندازی و ساخت تاسیسات صنعتی به کار می‌رود. در میان انبوهی از لوله‌ها، نوع درزدار کاربرد بسیار بیشتر داشته و می‌توان در ساخت آن از پلاستیک، فلزات مختلف و پلیمرها استفاده کرد. همان طور که می‌دانید، دو نوع لوله بدون درز و درزدار وجود دارد که لوله درزدار بیشتر در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. به همین دلیل هم اکثر افراد به دنبال خرید آن هستند. لوله‌های درزدار در اندازه‌ها و ابعاد مختلف قابل استفاده بوده و می‌توانید بر حسب نیاز و کارکرد موردنظر خود بهترین مدل را انتخاب کنید.

 

لوله درزدار یا درزجوش چیست و ساختار آن چگونه است؟

لوله درزدار یا درزجوش در دسته لوله‌های فولادی قرار می‌گیرد و از خم شدن و جوشکاری دو طرف یک ورق فلزی ساخته می‌شود. در قسمتی از لوله خط جوش به وجود به وجود آمده به عنوان محل برخورد دو طرف لوله شناخته خواهد شد. بنابراین، قابل انتظار است که در این قسمت درز به وجود بیاید. به همین خاطر است که این لوله را درزدار می‌نامند. با توجه به تنوع زیاد لوله‌ها، لوله درزدار در بازار رایج است و تولید کنندگان از آن برای ساخت ورق‌های فولادی استفاده می‌کنند. از آن جایی که نسبت به دیگر لوله‌ها سریع‌تر ساخته می‌شود، قیمت کمتری داشته و برای تولیدکنندگان مقرون به صرفه خواهد بود.

مانند همه لوله‌ها، لوله درزدار نیز به روش‌های مختلفی تولید می شود که می‌توان از آن‌ها به جوشکاری با فیوژن الکتریکی، جوشکاری با فرکانس بالا و جوشکاری با مقاومت الکتریکی اشاره کرد. برای درک دقیق‌تر این لوله‌ها می‌توان مثال‌های متعددی را بررسی کرد. لوله upvc و پلیمری دو نوع محبوب لوله درزدار یا درزجوش هستند که با داشتن کاربرد در صنایع متعدد باعث افزایش فروش لوله درزدار شده‌اند.

“جوش دادن لوله‌های درزدار از اهمیت بالایی برخوردار بوده به صورتی که بر روی مقاومت و کیفیت لوله تاثیرگذار بوده و دارای انواع و روش‌های مختلفی می‌باشد. به لوله‌های درزدار به دلیل استفاده از جوش در هنگام تولید آن لوله‌های جوشی نیز گفته می‌شود.”

منبع: فولادینو

تفاوت لوله درزار و بدون درز چیست؟

لوله درزدار یا درزجوش با لوله بدون درز تفاوت‌هایی دارد که باعث می‌شود کاربرد و عملکرد آن‌ها به صورت کلی متفاوت باشد. برخی از این تفاوت‌ها به شرح زیر هستند:

  • میزان مقاومت

در لوله‌های درزدار، یک خط به نام در جوش وجود دارد که وجود این مورد لوله را برای انتقال مواد و سیالات حساس به گزینه‌ای نامناسب تبدیل می‌کند. پس می‌توان نتیجه گرفت که لوله بدون درز مقاومت بیشتری در برابر عوامل مختلف مانند دما و فشار خواهد داشت.

  • نحوه تولید

یکی از مهم‌ترین تفاوت‌های بین این دو نوع لوله نحوه و مراحل تولیدشان است. لوله بدون درز با شمش فلزی و از طریق روش‌های مختلفی همچون کشش، اکستروژن و نورد ساخته می شود. این در حالی است که متریال موردنظر برای ساخت لوله درزدار ورق فلزی بوده و همزمان با شکل دادن آن به صورت استوانه لبه‌های آن جوش داده شوند.

  • نوع کاربرد

با توجه به ساختار و ویژگی‌های این دو نوع لوله می‌توان نتیجه گرفت که آن‌ها کاربردهای متفاوتی از یکدیگر دارند که همین امر در انتخاب آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. لوله‌های بدون درز در بویلرها، مبدل‌های حرارتی و انتقال سیالات در شرایط مختلف کاربرد دارند. ما لوله‌های درزدار متفاوت‌تر هستند و در صنایعی مانند سیستم‌های لوله کشی، ساخت و ساز و خطوط انتقال نفت و گاز کاربرد خواهند داشت. نفت و گاز نیز توسط این لوله قابل انتقال خواهد بود.

  • میزان کیفیت

از آن جایی که لوله‌های بدون درز هیچ گونه درز و خط جوشی ندارند، کمتر مورد بازرسی و تست قرار می‌گیرند. همین امر سبب شده است که احتمال نشتی در آنان کمتر بوده و از کیفیت بالاتری برخوردار باشند. به همین دلیل می‌توانند طول عمر بالایی نیز داشته باشند. لوله‌های درزدار با توجه به داشتن درز و جوشکاری ممکن است عامل مهمی برای نشتی گازها و سیالات باشند. به همین دلیل، مهم است که به صورت دوره‌ای مورد بازدید و بررسی قرار گیرند.

لوله درزدار یا درزجوش چیست؟

آشنایی با لوله درزدار یا درزجوش

انواع لوله درزدار یا درزجوش

لوله‌های درزدار نیز مانند سایر لوله‌ها دسته بندی‌های مختلفی دارند که از آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • لوله ترانسفورماتور که از جنس فولاد بوده و می‌توان از آن در صنایع خودروسازی و ماشین سازی استفاده کرد.
  • لوله داربستی یکی دیگر از انواع لوله درزدار است که برای ساخت سازه‌های عمرانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • لوله آهنی یکی از رایج‌ترین لوله‌های درزدار به حساب می‌آید که می‌توانید از آن در انتقال سیالات با دمای پایین و فشار کم بهره ببرید.
  • یکی دیگر از لوله‌های درزدار که مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی و پوسیدگی دارد، لوله گالوانیزه است. در تولید این لوله از روش سرد و گرم استفاده می شود.
  • لوله اسپیرال یا مارپیچی هم از دیگر انواع لوله‌های درزدار است که سرعت انتقال بالا از ویژگی‌های آن محسوب می شود. همچنین برای انتقال سیالات مختلف از مقاومت بالایی نیز برخوردار خواهد بود.

معرفی بهترین برندهای لوله درزدار در ایران

لوله‌های درزدار در برندهای داخلی و خارجی مختلفی تولید می‌شوند که نوع داخلی آن‌ها به دلیل داشتن قیمت کمتر محبوبیت زیادی دارد. اگر به دنبال خرید لوله درزدار یا درزجوش هستید، می‌توانید این برندها را انتخاب کنید:

  • لوله درزدار ساوه

این برند در زمینه تولید لوله‌های صنعتی،ساختمانی و درزدار سیاه و گالوانیزه فعالیت می‌کند. ظرفیت تولید آن ۵۰۰ هزار تن در سال است و می‌تواند تعداد لوله‌های بالایی را به بازار روانه کند. از مزایای خرید از آن می‌توان به داشتن قیمت مناسب، داشتن تنوع زیاد در ضخامت و سایز لوله‌ها و کیفیت بالا اشاره کرد. تنها عیبی که در خرید از آن وجود دارد، نداشتن گارانتی برای محصولات است.

  • لوله درزدار سپاهان

این کارخانه با ظرفیت تولید ۱.۲ میلیون تن در سال یکی از بزرگترین تولیدکنندگان لوله درزدار به حساب می آید. در کارخانه این برند محصولاتی از جمله لوله های گالوانیزه و درزدار سیاه و لوله های API تولید می شود. داشتن کیفیت بالا و قیمت مناسب سبب شده است که افراد زیادی به خرید لوله های این برند روی بیاورند. همچنین با داشتن این مقدار ظرفیت تولید سالانه، به کشورهای دیگر نیز لوله های خو را صادر می کند. در نتیجه، یکی از بهترین برندها در این زمینه به حساب می آید.

  • لوله درزدار اهواز

اگر به دنبال لوله درزدار یا درزجوش با گارانتی هستید، خرید از این برند را فراموش نکنید. محصولات کارخانه اهواز لوله های OCTG، درزدار سیاه و گالوانیزه و API هستند. این بدین منظور است که تمرکز آن روی تولید لوله‌های درزدار بیشتر بوده و ظرفیت تولید سالانه آن چیزی برابر یک میلیون تن در سال است. با این که لوله های تولیدی آن دارای تنوع بالا در سایز و کیفیت بالا هستند، اما داشتن قیمت بالا از معایب آن به حساب می آید.

  • لوله درزدار کاوه ایرانیان

این برند نیز مانند لوله اهواز در تولید سه دسته از لوله ها مخصوصا لوله درزدار فعالیت می کند. شما می توانید این لوله ها را با هر سایز و ضخامتی که بخواهید خریداری نمایید. با این که ظرفیت تولید آن در سال ۵۰۰ هزار تن است، اما داشتن قیمت بالای محصولات ممکن است شما را از خرید منصرف کند. به هر حال، قبل از خرید به خوبی تصمیم بیگرید.

  • لوله درزدار سپنتا

محبوبیت این برند نسبت به موارد دیگر کمتر بوده و ظرفیت تولید کارخانه آن ۳۵۰ هزار تن در سال است. این امر باعث شده تا لوله های درزدار تولیدی این برند با قیمت بسیار مناسبی در بازار عرضه شوند. تنوع محصولات این برند زیاد است و در زمینه تولید لوله های آب و فاضلاب، لوله های صنعتی و لوله های درزدار و گالوانیزه فعالیت می کند. تنها عیبی که با خرید از آن دریافت می کنید، عدم وجود گارانتی برای محصولات خواهد بود.

دسته بندی لوله های درزدار بر اساس نوع جوشکاری

همان طور که اشاره کردیم، لوله‌های درزدار با استفاده از روش‌های جوشکاری مختلفی تولید می‌شوند که به آن‌ها اشاره می‌کنیم:

  1. جوشکاری ذوبی الکتریکی: لوله‌هایی که با استفاده از این روش تولید می‌شوند EFW نام دارند.
  2. جوشکاری مقاومتی الکتریکی: تولید کنندگان در این روش جوشکاری از مقاومت الکتریکی و جریان الکتریکی برای جوش دادن درز لوله‌ها استفاده می‌کنند.
  3. جوشکاری قوسی زیر پودری: این روش جوشکاری بسیار خاص است و در آن از الکترود استفاده می‌شود. از آن جایی که ممکن است در حین فرآیند جوشکاری هوا با الکترود برخورد کند، از یک پودر که با نام جوش زیرپودری نیز شناخته می شود استفاده خواهد شد.
  4. جوشکاری فرکانس بالا: یکی از پیشرفته ترین فناوری‌ها در جوشکاری لوله‌های درزدار، جوشکاری فرکانس بالا است. در این روش از عملیات حرارتی استفاده می‌شود و جوش آن هم از داخل و هم از خارج انجام خواهد شد. به همین دلیل هم کیفیت بسیار بالایی خواهد داشت.

 

مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : ساختار لوله درز دار چگونه است؟

کاربردهای لوله درزدار در صنایع مختلف چیست؟

یکی از مهمترین عواملی که اکثر افراد در هنگام خرید لوله‌های مختلف در نظر می‌گیرند، نوع کاربرد آن‌ها است. لوله درزدار یا درزجوش هم کاربردهای مختلفی دارد که بدین شرح هستند:

  • ساخت و ساز

یکی از کاربردهای این لوله‌ها در ساخت وساز سازه‌های فلزی، لوله کشی و داربست است. از آن جایی که استحکام بالا و مقاومت زیادی دارند، اکثر افراد در پروژه‌های عمرانی و ساخت ساختمان‌ها از آن‌ها برای پایه‌های داربست استفاده می‌کنند. اگر می‌خواهید از این لوله در لوله کشی ساختمان‌ها استفاده کنید، می‌توانید آن را برای فاضلاب و انتقال آب آشامیدنی، سیستم‌های گرمایشی و تهویه مطبوع در نظر بگیرید. برای ساخت سازه‌های فلزی نیز این لوله در تولید قاب‌های فلزی، خرپا، ستون و تیرچه کاربرد دارد.

  • کاربرد در صنایع

یکی از مهمترین کاربردهای لوله درزدار در صنایع مختلف است. در صنعت ماشین سازی از این لوله برای ساخت و اجرای بسیاری از قطعات ماشین آلات صنعتی استفاده می شود. صنعت خودروسازی نیز از لوله درزدار برای ساخت اگزوز، شاسی و دیگر قسمت‌های خودرو بهره می‌گیرد. جالب است بدانید این لوله‌ها در صنعت کشتی سازی نیز کاربرد دارند و برای ساخت عرشه و بدنه کشتی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

  • انتقال مایعات و سیالات

مهمترین کاربرد لوله درزجوش یا درزدار در انتقال سیالات در صنایع مختلف است. یکی از مهمترین موارد استفاده آن در صنعت نفت و گاز است که برای انتقال گاز طبیعی، نفت خام و سایر فرآورده‌های نفتی استفاده می‌شود. همچنین از آن جایی که این لوله‌ها نسبت به لوله‌های دیگر از قیمت مناسبی برخوردارند، بیشتر برای انتقال آب و فاضلاب در شبکه‌های آب رسانی شهری و سیستم‌های لوله کشی ساختمان‌ها انتخاب می شوند.

نحوه محاسبه قیمت لوله درزدار یا درزجوش

یکی از مهمترین نکاتی که در هنگام خرید لوله درزدار اهمیت دارد، قیمت آن است. از آن جایی که این لوله‌ها کاربرد گسترده‌ای در بسیاری از صنایع دارند، نسبت به سایر لوله‌ها از قیمت پایین ترین برخوردار هستند. عوامل زیادی از جمله نوع برند، ضخامت، نوع لوله و وجود نوسان در بازار در تعیین قیمت این لوله‌ها دخیل هستند و باعث می‌شوند که هر فروشنده قیمت خاصی برای لوله ها تعیین کند. اگر قصد خرید این لوله را دارید، می توانید با کارشناسان آهن یک تماس گرفته و قیمت لوله موردنظر خود را استعلام کنید.

 

“در مقایسه با لوله های اسپیرال، فرآیند تولید لوله های فولادی درزدار بسیار ساده تر است. فرآیند تولید لوله های فولادی درزدار  به طور عمده به دو نوع تقسیم می شود، یکی لوله فولادی درزدار با فرکانس بالا و دیگری لوله فولادی درزدار جوش داده شده با قوس در زیر آب است.”

منبع: www.nan-steel.com

نکات موردنظر هنگام خرید لوله های درزدار

در هنگام خرید لوله‌های درزدار بهتر است به نکات مختلفی توجه نمایید. در ابتدا باید نوع لوله را مشخص کنید. لوله‌های گالوانیزه در مواقعی استفاده می‌شوند که احتمال وجود خوردگی بالا است و لوله‌های درزدار سیاه در مواقعی کاربرد دارند که احتمال بروز خوردگی وجود ندارد. سپس باید با توجه به حجم سیالی که استفاده می کنید سایز لوله را تعیین کنید. تمامی لوله‌های درزدار خریداری شده باید بر اساس استانداردهای API، ِDIN و ASTM باشند تا هیچ مشکلی در هنگام استفاده از آن‌ها به وجود نیاید.

خرید انواع لوله درزدار یا درزجوش از بهترین مجموعه ارائه دهنده لوله های صنعتی

لوله‌های درزدار از جمله بهترین و باکیفیت ترین لوله‌های صنعتی به‌حساب می‌آیند که به دلیل داشتن خط جوش شناخته می‌شوند. آن‌ها کیفیت ساخت بالایی داشته و به دلیل مقاومت بالا در صنایع مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرند. قیمت مناسب از جمله مهمترین مزایای آن به حساب می‌آید که باعث شده است خریداران این لوله را به لوله‌های دیگر ترجیح بدهند. در این مطلب به کاربردهای لوله درزدار یا درزجوش اشاره کردیم که این مورد می‌تواند به انتخاب آن توسط شما کمک کند. برای خرید و سفارش این لوله‌ها می‌توانید با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *