آهن آلات

کاربرد آهن در صنعت های مختلف

کاربرد آهن در صنعت های مختلف

کاربرد آهن در صنعت های مختلف چیست؟

آهن از جمله فلزات بسیار پرکاربرد در صنایع است و به جرئت می‌توان گفت هیچ جایی نیست که نتوان اثری از این فلز پیدا کرد. علت استفاده زیاد از آهن وجود ویژگی‌هایی همچون استحکام و دوام بالا، قیمت مناسب و دسترسی آسان است. این فلز به صورت گسترده و با هزینه‌ای پایین‌تر از سایر فلزات استخراج می‌شود. آهن از لحاظ جرم رایج‌ترین فلز روی سطح زمین و از لحاظ فراوانی چهارمین عنصر است.

از مهمترین کاربردهای آهن می‌توان به ساخت بدنه و قطعات خودرو، ساخت اسکلت ساختمان و ساخت تجهیزات آشپزی اشاره کرد؛ البته بهتر است بدانید کاربرد آهن در صنعت بسیار گسترده است که در ادامه به طور مفصل به این موضوع خواهیم پرداخت. پس تا انتها همراه ما باشید.

 

علت استفاده گسترده از آهن در صنایع چیست؟

آهن و آلیاژهای آن مثل فولاد و چدن به راحتی و در همه جا قابل دسترس هستند. امروزه ساخت ساختمان‌ها و سازه‌ها بدون استفاده از آهن تقریبا غیرممکن است؛ چرا که اکثر مصالح ساختمانی مثل تیرآهن، میلگرد، نبشی و ناودانی از آهن ساخته شده‌اند. دلایل مختلفی برای استفاده از آهن در صنایع بزرگ و کوچک وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • قیمت مناسب: قیمت آهن در مقایسه با سایر فلزات مثل آلومینیوم کمتر است؛ چرا که آهن به راحتی و با هزینه کم استخراج می‌شود. از طرفی مقدار آن در پوسته زمین زیاد است.
  • استحکام و مقاومت بالا: این فلز در کنار داشتن قیمت مناسب از استحکام بالایی نیز برخوردار است؛ بنابراین با اطمینان بالایی می‌توان در ساختمان‌ها و سازه‌ها از آن استفاده کرد.
  • دسترسی آسان: شما به راحتی می‌توانید با مراجعه به بازار آهن یا سایت‌های اینترنتی مثل آهن ۱ مقدار مورد نیاز خود را سفارش دهید. تقریبا در همه جای ایران امکان دسترسی و خرید آهن وجود دارد.
  • امکان ساخت آلیاژ: زمانی که آهن را با عناصری همچون مولیبدن، نیکل یا کروم ترکیب می‌کنند خواص مختلفی به دست می‌آورد. فولاد و چدن از جمله آلیاژهای رایج آهن هستند که هر کدام از آن‌ها نیز انواع مختلفی دارند.
  • قابلیت بازیافت: یکی از ویژگی‌های بسیار عالی آهن و آلیاژهای آن امکان بازیافت و استفاده مجدد است. این کار علاوه بر کاهش هزینه‌های استخراج به حفظ محیط زیست نیز کمک می‌کند.

همه این مزیت‌ها در کنار هم جمع می‌شود تا آهن به پرمصرف‌ترین فلز در صنعت تبدیل شود.

کاربرد آهن در ساختمان‌سازی

ساختمان‌سازی و پروژه‌های ساخت و ساز یکی از صنایع بزرگ است که به طور گسترده از آهن و آلیاژهای مرتبط با آن استفاده می‌کنند. با اطمینان خاطر می‌توان گفت تقریبا در هر بخش از ساختمان آثاری از آهن مشاهده می‌شود؛ از اسکلت گرفته تا درب و پنجره و نرده‌های راه پله. آهن به دلیل داشتن استحکام بالا و بافت و شکل مناسب به معماران آزادی عمل می‌دهد تا طراحی‌های مختلف را پیاده کنند. همچنین در کنار این موارد آهن از ویژگی‌هایی همچون ابعاد دقیق، انعطاف‌پذیری و زیبایی برخوردار است.

آهن کاربردهای مختلفی در ساخت و ساز دارد که عبارتند از:

  • اسکلت‌ بندی و سازه‌های حمایتی

در ساختمان‌ها معمولا از آهن برای اسکلت اصلی همچون تیرها و ستون‌ها استفاده می‌کنند. استفاده از این فلز اطمینان می‌دهد که ساختمان قابلیت تحمل وزن خود و نیروهایی مانند زلزله را خواهد داشت.

  • زیرساخت‌های حمل و نقل

از آهن و آلیاژهای آن مثل فولاد برای ساخت تونل‌ها و تقویت دیواره‌های آن استفاده می‌شود تا از ریزش آن جلوگیری شود. علاوه بر آن در ساخت ریل‌ها و بخش‌های حمایتی نیز از آن به طور گسترده استفاده می‌کنند.

  • پل‌ ها

برای ساخت بسیاری از پل‌ها نیز از آهن استفاده می‌کنند. پل‌های ساخته شده با این فلز توانایی تحمل بارهای زیاد را دارند. همچنین این سازه‌ها دارای طول عمر زیاد هستند و به مهندسان اجازه می‌دهند تا سازه‌های پیچیده را طراحی و اجرا کنند.

  • مقاوم سازی ساختمان‌های قدیمی

یکی دیگر از کاربردهای آهن در پروژه‌های ساخت و ساز بازسازی و مقاوم‌سازی ساختمان‌های قدیمی است. این کار طول عمر سازه را افزایش داده و مقاومت آن را بیشتر می‌کند.

  • ساخت درب و پنجره

بسیاری از درب و پنجره‌ها و چهارچوب آن‌ها از آهن ساخته می‌شود؛ البته در سال‌های اخیر پنجره‌ها و درب‌ها را از متریال‌های دیگری نیز درست می‌کنند.

سازه‌های ساخته شده با آهن و فولاد چه ویژگی‌هایی دارند؟

سازه‌هایی که با فلز آهن و فولاد ساخته می‌شوند نسبت به سازه‌های بتنی از وزن کمی برخوردار هستند و پایه کمی احتیاج دارند. همچنین در صورت تخریب ساختمان می‌توان آن‌ها را بازیافت و مجددا استفاده کرد. در کنار این موارد فولاد گرما را از پشت‌بام تابش داده و باعث خنک شدن داخل خانه می‌شود؛ این مساله در مناطقی با آب و هوای گرم بسیار کارآمد است.

برخی از مهمترین فواید استفاده از آهن در سازه‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اشغال فضای کمتر: آهن نسبت به بتن فضای کمتری را اشغال می‌کند و به همین دلیل باعث افزایش متراژ داخلی می‌شود. تقریبا می‌توان گفت عمق تیرآهن نیمی از بتن یا تیرهای چوبی است؛ بنابراین اگر در ساخت و ساز با محدودیت فضا مواجه هستید استفاده از آهن بهترین گزینه خواهد بود.
  • مقاومت بالا در برابر زلزله: آهن و فولاد از جمله فلزات مقاوم در برابر زلزله و لرزش است؛ از آنجایی که بزرگی زلزله‌ها از قبل مشخص نیست استفاده از فولاد در سازه‌ها به سازندگان اطمینان خاطر بیشتری می‌دهد. آهن به دلیل داشتن انعطاف‌پذیری بالا معمولا زیر بار به جای خردشدن خم می‌شود.
  • تنوع و زیبایی: قابلیت چکش‌خواری و انعطاف‌پذیری آهن امکان تبدیل آن به شکل‌ها و بافت‌های مختلف را می‌دهد.
  • طول عمر بالا: استحکام و مقاومت آهن و فولاد با گذشت زمان کم نمی‌شود و امکان استفاده از آن برای سالیان سال وجود دارد.

 

“بعد از آلومینیوم، آهن فراوان ترین فلز است که حدود ۵ درصد از پوسته زمین را تشکیل می دهد. سنگ آهن مناسب برای ذوب ساده به طور گسترده ای به شکل رسوبات سطحی توزیع می شد که می توانستند بدون روش های دقیق استخراج شوند.”

منبع: www.britannica.com

آشنایی با انواع آهن در ساختمان‌سازی و کاربرد آن‌ها

در ساختمان‌سازی با توجه به نیازهای پروژه از اشکال مختلفی از آهن استفاده می‌کنند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

  • میلگرد: میلگرد میله‌ای از جنس آهن یا فولاد است که در دو نوع ساده و آجدار تولید می‌شود. از این فلز در بخش‌های مختلف ساختمان استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به تقویت بتن، ساخت پیچ و مهره، ساخت اتصالات آهنی، میل لنگ و ساخت پل‌ها اشاره کرد.
  • پروفیل:  پروفیل‌ها مقاطع توخالی از جنس آهن هستند که در بخش‌های مختلف ساختمان از جمله درب و پنجره مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  • تیرآهن: اگر در حیطه ساختمان‌سازی مشغول باشید می‌دانید که تیرآهن جزو مصالح مهم و پرکاربرد در ساختمان به شمار می‌‌رود. معمولا از این مقطع فلزی برای ساخت ستون و اسکلت اصلی ساختمان استفاده می‌کنند. انواع مختلفی از تیرآهن در بازار وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به IPE، INP و لانه زنبوری اشاره کرد.
  • توری: نوع دیگری از انواع آهن که در ساختمان‌سازی به کار برده می‌شود توری است. شبکه‌های توری انواع مختلفی دارند از جمله آن‌ها می‌توان به مربع، لوزی و دایره اشاره کرد. اجرای سقف کاذب، گچ‌ کاری، گچ بری، پوشش تیرآهن و پوشش بتن از جمله کاربردهای توری در ساختمان است.

 

کاربرد آهن در صنعت خودروسازی

آهن و و فولاد جزو فلزات با مقاومت و استحکام بالا و قیمت مناسب هستند و به همین دلیل کاربرد زیادی در صنعت خودروسازی دارند. از این فلز در بخش‌های مختلف خودرو از بدنه گرفته تا ساخت قطعات موتور و سیستم تعلیق استفاده می‌کنند. بهتر است بدانید فولاد اکثر وزن خودرو را به خود اختصاص می‌دهد به طوری که حدود ۱ تن از وزن خودروهای معمولی و بیش از ۱۳۰۰ کیلوگرم از وزن خودروهای شاسی بلند را فولاد تشکیل داده است.

در صنعت خودروسازی از انواع مختلفی از فولاد که یکی از آلیاژهای آهن است استفاده می‌کنند که از جمله آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

فولاد ضد زنگ: این آلیاژ دارای حداقل ۱۰.۵ درصد کروم و ۱ درصد کربن است. از مهمترین ویژگی‌های آن می‌توان به مقاومت در برابر مواد خوردنده و طراحی ظاهری براق و سبک اشاره کرد. از این آلیاژ در موتور خودرو و سیستم اگزوز استفاده می‌کنند.

فولاد کربن بالا: فولادهایی که دارای کربن بالایی هستند انعطاف‌پذیری کمی دارند؛ اما مقاومت بسیار بالای آن‌ها در برابر سایش و خوردگی باعث می‌شود تا در بخش‌های مختلف خودرو از آن استفاده کنند. از جمله این کاربردها می‌توان به ساخت قاب خودرو، بوش، پانل درها، صدا خفه‌ کن و شاسی اشاره کرد.

فولاد کم آلیاژ پراستحکام: این نوع فولاد که با نام AHSS شناخته می‌شود دارای وزن سبک با استحکام بالا است. با این فولاد بدنه خودرو و چهارچوب درب را درست می‌کنند.

فولاد کم کربن: فولاد با مقدار کربن پایین در قطعات تعلیق، بدنه کلاچ و بازوهای کنترل مورد استفاده قرار می‌گیرد.

فولاد گالوانیزه: این نوع فولاد مزایای بسیار زیادی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به دوام بالا، هزینه پایین، دسترسی راحت و خود ترمیم شوندگی اشاره کرد.

آهن در بخش‌های مختلفی از خودرو استفاده می‌شود که در ادامه آن‌ها را معرفی خواهیم کرد:

سیستم جلوبندی

یکی از کاربردهای آهن در صنعت خودروسازی سیستم جلوبندی است. این فلز به دلیل داشتن عملکرد و استحکام بالا بر روی سیستم جلوبندی تاثیر مستقیم گذاشته و نقش اساسی در سکون و تعادل خودرو ایفا می‌کند.

بدنه خودرو

ایمنی در خودروها حرف اول را می‌زند و سازندگان این وسیله سعی می‌کنند از فلزهای باکیفیت و مقاوم برای بدنه استفاده کنند. از آنجایی که فلز آهن مقاومت بالایی دارد و از طرفی قیمت آن نیز پایین است اولین گزینه برای ساخت بدنه خودرو به شمار می‌رود. از دیگر مزایای آهن برای ساخت بدنه می‌توان به قابل تعمیر بودن، انعطاف‌پذیری، رنگ‌پذیری، دسترسی راحت و وزن مناسب اشاره کرد.

استفاده از آهن سیستم ترمز خودرو

آهن اصلی‌ترین ماده در تولید سیلندرها و دیسک‌های ترمز است. این فلز به دلیل داشتن ویژگی‌هایی همچون مقاومت در برابر فشارهای بالا و انتقال حرارت باعث بهبود سیستم ترمز شده و ایمنی سرنشینان را افزایش می‌دهد.

سیستم تهویه خودرو

برای ساخت قطعات سیستم تهویه خودرو مثل لوله و اجزا مکانیکی از فلز آهن استفاده می‌کنند.

قطعات مکانیکی خودرو

آهن یکی از اصلی‌ترین قطعات در تولید موتور، گیربکس و سایر قطعات مکانیکی در خودرو است. مقاومت در برابر ضربه، زنگ زندگی و انعطاف‌پذیری مناسب از جمله دلایل استفاده از آهن در قطعات مکانیکی به شمار می‌رود.

کاربرد آهن در صنایع دستی

در صنعت صنایع دستی از مواد مختلفی برای تولید استفاده می‌کنند که یکی از مهمترین آن‌ها آهن است. برخی از مهمترین کاربردهای این فلز در صنایع دستی عبارتند از:

چاقوسازی: چاقوسازی یکی از صنایع پرطرفدار در ایران است که از زمان‌های بسیار دور مورد توجه قرار گرفته است. معمولا برای ساخت چاقو از آهن و فولاد استفاده می‌کنند.

قلم زنی: در قلم زنی نیز در کنار سایر فلزات از آهن نیز استفاده می‌کنند.

ضریح‌سازی: ضریح‌سازی یکی از صنایع دستی است که برای ساخت آن از آهن، طلا، نقره و مس استفاده می‌کنند. همچنین مجموعه‌ای از هنرها مثل قلم زنی، منبت کاری و خطاطی نیز بر روی آن انجام می‌شود.

قفل سازی: بسیاری از قفل‌هایی که در در بازار وجود دارد از آهن و فولاد ساخته شده‌اند.

حکاکی روی فلزات: در این هنر بر روی فلزات مختلف از جمله آهن و فولاد حکاکی‌هایی انجام می‌دهند.

ساخت زیورآلات: طراحی بر روی زیورآلات یکی از محبوب‌ترین هنرهای ایرانی است. برای این هنر از فلزات مختلفی همچون نقره، طلا و آهن استفاده می‌کنند.

کاربرد آهن در صنایع غذایی

آهن از لحاظ آلیاژ و ویژگی‌ها بسیار متنوع است و همین مساله سبب شده تا در صنایع غذایی نقش بسیار مهمی داشته باشد. در این صنعت از آلیاژهای آهن مثل فولاد برای بخش بسته‌بندی و ساخت تجهیزات و قطعات استفاده می‌کنند. دلایل مختلفی برای استفاده از آهن در صنعت مواد غذایی وجود دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به دوام بالا، سازگاری در حرارت بالا، قابلیت تمیزکاری و مقاومت در برابر مواد شیمیایی اشاره کرد.

برخی از مهمترین کاربردهای آهن در صنعت مواد غذایی عبارتند از:

بسته‌بندی: یکی از کاربردهای بسیار مهم آهن در صنعت مواد غذایی بسته‌بندی است. از این فلز برای تولید قوطی‌های کنسرو، رب، روغن، کمپوت و انواع اسپری‌ها استفاده می‌کنند. استحکام و دوام بالا، انعطاف‌پذیری، قابلیت بازیافت و حفظ طعم و کیفیت مواد غذایی از جمله دلایل استفاده از آهن در مواد غذایی است.

فراوری: برای ساخت تجهیزات مختلفی همچون آسیاب، همزن، مخلوط‌کن، چاقوها و خطوط تولید از آهن استفاده می‌کنند.

تجهیزات: از دیگر کاربرد آهن در صنعت مواد غذایی می‌توان به ساخت سردخانه‌ها، دیگ‌های پخت و پز، کوره‌ها و لوله‌های انتقال مواد غذایی اشاره کرد. آهن به دلیل قابلیت انتقال حرارت مناسب و قابلیت ضدعفونی گزینه مناسبی برای تجهیزات به شمار می‌رود.

غنی‌سازی: از پودر آهن برای غنی‌سازی شیر، آرد و بسیاری از مواد غذایی استفاده می‌کنند؛ چرا که آهن عنصر ضروری برای بدن است و کمبود آن مشکلات زیادی را به وجود می‌آورد. آهن مزایای زیادی در غنی‌سازی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به بهبود عملکرد مغز، کاهش کم خونی و تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد.

کاربرد آهن در پتروشیمی

آهن و فولاد جزو مواد اصلی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی به شمار می‌رود. از این فلزات در بخش‌های مختلفی همچون ساخت قطعات، تجهیزات استخراج و لوله‌های جابه‌جایی مواد نفتی استفاده می‌کنند. دقت داشته باشید آهن خام به تنهایی در این صنعت کاربرد زیادی ندارد و آلیاژهای آن مثل فولاد را به کار می‌برند.

برخی از موارد استفاده آهن در پتروشیمی و صنعت نفت و گاز عبارتند از:

تجهیزات حفاری: برای ساخت لوله‌ها و تجهیزات حفاری برای استخراج گاز و نفت از فولاد استفاده می‌کنند. فولاد به دلیل داشتن مقاومت بالا در برابر فشار، حرارت و خواص فیزیکی منحصر به فرد بهترین گزینه برای این کار به شمار می‌رود.

تاسیسات پالایشگاهی: ساخت مبدل‌های حرارتی، برج‌های تقطیر و بسیاری از بخش‌های تاسیسات پالایشگاهی از آهن ساخته می‌شود.

تجهیزات نفت و گاز: آهن ماده اصلی برای تولید کمپرسورها، مخازن ذخیره‌سازی و تانکرها در صنعت نفت و گاز هستند.

لوله‌های انتقال: لوله‌ها نقش بسیار مهمی در صنعت پتروشیمی دارند؛ به همین دلیل در تولید آن‌ها از فولاد استفاده می‌کنند تا سیالات و گازها با ضریب اطمینان بالایی جابه‌جا شوند. علاوه بر لوله برای ساخت تجهیزات تقطیر، ابزارهای اندازه‌گیری، رآکتورها و برج‌های فرایندی از آهن و آلیاژهای آن استفاده می‌کنند.

ایستگاه‌های پمپاژ: از دیگر کاربردهای آهن در صنعت پتروشیمی می‌توان به ایستگاه‌های پمپاژ اشاره کرد. این تجهیزات فشار سیالات و گازها را افزایش می‌دهند تا به راحتی جابه‌جا شوند.

آشنایی با لوله مانیسمان و کاربرد آن‌ها در صنعت پتروشیمی و نفت و گاز

لوله‌های مانیسمان یا لوله‌های بدون درز جزو تجهیزات بسیار پرکاربرد در صنعت پتروشیمی هستند. این لوله‌های دارای ساختار یکپارچه و بدون درز هستند و در تولید آن‌ها از جوشکاری استفاده نشده است. این مساله سبب می‌شود تا مقاومت لوله در برابر فشار و دما بالا برود و دچار شکستگی نشود. از آنجایی که در صنعت پتروشیمی و نفت و گاز سیالات و گازها با فشار و دمای بالا جابه‌جا می‌شوند استفاده از لوله‌های مانیسمان لازم و ضروری است. این لوله‌ها نیز در رده‌ها و ضخامت‌های مختلف تولید می‌شوند تا پاسخگوی نیازهای مختلف صنایع باشد.

کاربرد آهن در صنایع فولاد

یکی دیگر از صنایعی که از آهن و آلیاژهای آن استفاده می‌کند صنایع فولاد است. از مهمترین کاربردهای آن در این صنعت می‌توان به غلتک‌های نورد، دستگاه‌های رول فرمینگ، قیچی‌های برش، بسترهای خنک‌سازی و ساخت کوره اشاره کرد. همچنین آهن به‌عنوان ماده اولیه برای تولید ورق سیاه، ورق گالوانیزه، ورق رنگی و ورق اسیدشویی در کارخانه‌های تولید فولاد مورد استفاده قرار می‌گیرد.

کاربرد آهن در صنعت کشاورزی

صنعت کشاورزی از زمان‌های قدیم از فلز آهن برای انجام بسیاری از کارها استفاده می‌کند. از فلز آهن در این صنعت برای تولید تجهیزات کشاورزی همچون گاو آهن، واگن، تیلر، دروگر و آسیاب کاربرد دارد. در کنار استفاده از خود فلز از پودر آهن نیز به طور گسترده در صنعت کشاورزی استفاده می‌شود. از جمله فواید استفاده از پودر آهن در کشاورزی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بهبود رشد گیاه
  • تقویت خاک با کمترین هزینه
  • دوستدار محیط زیست

کاربرد آهن در صنعت پزشکی

مسائل بهداشتی در صنعت پزشکی بالاترین اولویت را دارد؛ به همین دلیل برای ساخت تجهیزات پزشکی، لوله‌کشی‌ها و سایر اجزا بهترین مواد اولیه و متریال را انتخاب می‌کنند. مواد انتخابی برای این صنعت باید غیرسمی، غیر واکنش‌پذیر و آنتی باکتریال باشند. در میان فلزات مختلف آهن و فولاد نقش مهمی در صنعت پزشکی دارند و به طور گسترده استفاده می‌شوند؛ البته با توجه به الزامات بهداشتی نمی‌توان از آهن خالص یا فولاد ساده استفاده کرد. این مساله سبب شده تا فولاد ضدزنگ و استیل گریدهای ۳۰۴ و ۳۱۶ در این صنعت به کار گرفته شوند.

برخی از کاربردهای آهن در صنعت پزشکی عبارتند از:

ساخت ویلچر: ویلچرها معمولا از فولاد ضدزنگ ساخته می‌شوند تا استحکام و مقاومت بیشتری داشته باشند. همچنین استفاده از فولاد کمک می‌کند تا ویلچر به راحتی تمیز شود. از مهمترین ویژگی‌های فولاد ضدزنگ می‌توان به وزن سبک، انعطاف‌پذیری مناسب و ماشین‌کاری آسان اشاره کرد.

ساخت تخت‌های بیمارستان: از تخت‌های بیمارستان برای انتقال بیماران به اورژانس، اتاق عمل و نگهداری از بیماران استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل باید ایمنی بسیار بالایی داشته باشند تا بیماران با مشکل مواجه نشوند.

دریچه‌های مصنوعی قلب: دریچه‌های مکانیکی ساخته شده با فولاد و استیل یکی از قابل اعتمادترین قطعات برای جایگزینی با دریچه قلب هستند.

ایمپلنت‌های ارتوپدی: از این قطعات به‌عنوان جایگزین استخوان‌ها و مفاصل استفاده می‌کنند؛ به همین دلیل باید از عناصری برای ساخت آن استفاده شود که با بافت‌های بدن دچار واکنش‌پذیری نشود.

فلز آهن کاربردهای زیادی در صنعت پزشکی دارد که ما در این بخش فقط تعدادی از آن‌ها را معرفی کردیم.

کاربرد آهن در صنعت تولید لوازم خانگی

در گذشته برای تولید لوازم خانگی از سنگ و چوب استفاده می‌کردند؛ اما امروزه برای تولید آن‌ها معمولا به سراغ آهن و آلیاژهای آن مثل فولاد و استیل می‌روند. اگر به وسیله‌هایی که الان در آشپزخانه دارید نگاهی بیندازید متوجه خواهید شد که بدنه و بسیاری از قطعات آن‌ها با فلز آهن درست شده است.

برای تولید لوازم خانگی از ورق‌های مختلف آهن استفاده می‌کنند که برخی از آن‌ها عبارتند از:

ورق سیاه: این ورق به روش نورد سرد تولید می‌شود و سطح آن کدر و متمایل به رنگ سیاه است. از ورق سیاه برای تولید تلویزیون، سینک ظرفشویی و بدنه یخچال استفاده می‌کنند. از مهمترین ویژگی‌های آن می‌توان به مقاومت بالا، سهولت در تمیز شدن و ضدعفونی راحت اشاره کرد. بهتر است بدانید اکثر لوله‌ها و پیچ‌های مورد استفاده در لوازم خانگی هم با ورق سیاه ساخته می‌شوند. همچنین در تولید وسایل دکوری همچون مبل، میز، نرده‌های راه پله و صندلی هم به سراغ ورق سیاه می‌روند.

ورق استیل: این ورق که یکی از آلیاژهای فولاد است به دلیل داشتن انعطاف‌پذیری بالا، مقاومت در برابر خوردگی و خاصیت شکل‌پذیری مناسب کاربرد گسترده‌ای در تولید لوازم خانگی دارد. از جمله کاربردهای آن می‌توان به ساخت سینک ظرفشویی، تجهیزات آبی و بدنه یخچال اشاره کرد. همچنین برای تولید کارد و چنگال هم از استیل استفاده می‌کنند.

ورق گالوانیزه: گالوانیزه همان ورق فولادی است که بر روی آن لایه نازکی از فلز روی قرار گرفته است. این ورق کاربرد زیادی در صنعت لوازم خانگی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به ساخت بدنه لباسشویی، ظرفشویی، یخچال و ماکروویو اشاره کرد.

ورق رنگی: علاوه بر ورق‌های بالا از انواع ورق رنگی نیز برای تولید لوازم خانگی استفاده می‌کنند. ساخت کابینت، سقف خانه، دکوراسیون و بدنه ظرفشویی از جمله کاربردهای ورق رنگی هستند.

 

سخن پایانی در رابطه با کاربرد آهن در صنعت های مختلف

آهن و آلیاژهای آن در همه صنایع چه کوچک و چه بزرگ به طور گسترده استفاده می‌شود. اگر کمی به اطراف خود نگاه کنید از قاشق و چنگال گرفته تا خودروها و تجهیزات آشپزخانه همگی از آهن ساخته شده‌اند. استحکام بالا، انعطاف‌پذیری، قیمت مناسب و دسترسی راحت از جمله عوامل محبوبیت آهن هستند. در این نوشته سعی کردیم کاربرد آهن در صنعت‌های مختلف را به طور کامل بررسی کنیم. امیدواریم استفاده کافی را برده باشید.

بازرگانی آهن یک از بزرگترین عرضه کنندگان انواع محصولات فولادی از جمله تیرآهن، ورق‌های فولادی، نبشی و ناودانی در ایران است. شما مشتریان عزیز در صورت نیاز می‌توانید محصولات را به صورت اینترنتی سفارش داده و در آدرس اعلامی دریافت کنید. کارشناسان آهن ۱ در همه ساعات آماده پاسخگویی به سوالات شما هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *