انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی کدامند؟
انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی کاربردهای متفاوتی در صنایع مختلف دارند. لولههای فولادی تنوع زیادی دارند و با استفاده از روشهای خاصی نیز تولید میشوند. نوعی از لولههای فولادی که ظاهر خاصی نسبت به دیگر لولهها دارند، با نام لوله اسپیرال یا پیچشی شناخته میشوند. این لولهها معمولا ضخامتهای مختلفی دارند که باعث میشود برای اکثر صنایع مناسب باشند. از جمله انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی میتوان به لولههای ترمیم شده و غیر قابل استفاده اشاره کرد.
این لولهها معمولاً در طولهای ۶ تا ۱۲ متر تولید میشوند و دارای سایزهای ۵ تا ۱۲۰ اینچ میباشند. ضخامت دیواره لولههای اسپیرال معمولاً در بازه ۵ تا ۲۵ میلیمتر قرار دارد.
منبع: فولاد سل
انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی چگونه تولید میشوند؟
لوله اسپیرال مثل لوله مانیسمان در دسته لولههای فولادی قرار میگیرد و متریال اولیه آن را صفحهای به شکل مارپیچ یا فولاد نواری تشکیل میدهد. جوشکاری زیر پودری یکی از مراحل اصلی تولید آن به شمار میآید که برای درزهای اخلی و خارجی انجام میپذیرد. این روش بسیار پیشرفته بوده و باعث میشود که هیچگونه انحراف جوش و ناهماهنگی در لولهها به وجود نیاید. در نتیجه، کیفیت لولهها بسیار بالا خواهد رفت.
دو روش تک مرحلهای و دو مرحلهای برای تولید انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی در نظر گرفته میشود که روش دو مرحلهای مزایای بسیار بیشتری نسبت به روش دیگر دارد. تولید این لوله بسیار سریعتر از لولههای تک مرحلهای به حساب میآید. زمانی که در حین تولید لولهها ورق سیاه فولادی صاف میشود، با استفاده از غلتک میتوان ضایعات لبههای ورق فولادی را از بین برد. در نتیجه، لولههای تولید شده هیچگونه ضایعاتی نخواهند
معرفی انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی
لولههای اسپیرال و پیچشی در انواع مختلفی ساخته شدهاند که برخی از آنها به شرح زیر هستند:
-
لولههای اسپیرال ترمیم شده
این گونه لولهها معمولا بر اساس استانداردهای ملی یا بین المللی تولید نمیشوند، اما خوشبختانه میتوان آنها را ترمیم کرد و به صورت مجدد از آنها استفاده کرد. کاربردهای لولههای ترمیم شده متنوع است و میتوانید آنها را در صنایع مختلف به کار ببرید.
-
لولههای پیچشی غیر قابل استفاده
گاهی اوقات برخی از لولهها وجود دارند که نمیتوان از آنها به صورت مجدد استفاده کرد و حتی اگر آنها را ترمیم کنید، قابل استفاده نیستند. لولههای غیر قابل استفاده نسبت به لولههای اسپیرال دیگر کیفیت مناسبی ندارند. از این لولهها در صورتی میتوان استفاده کرد که کاربری موردنظر غیرضروری و غیر استاندارد باشد. از فولادهای گالوانیزه و ضدزنگ در تولید این گونه لولهها استفاده می شود. هر کدام فولادها دارای ویژگیها و کاربردهای خاص خود هستند.
-
لولههای اسپیرال واجد شرایط
همان طور که از نام آن پیداست، این لولهها کاملا قابل استفاده بوده و بر اساس استانداردهای لازم طراحی میشوند. در نتیجه میتوان از آنها در کاربریهای صنعتی مختلفی استفاده کرد.
لولههای اسپیرال از نظر متریال و مواد مورد استفاده در روند ساخت به چند دسته تقسیم میشوند؟
از نظر متریال موردنظر نیز لولههای اسپیرال به چند دسته تقسیم بندی میشوند که به آنها اشاره میکنیم:
-
لوله اسپیرال ضد زنگ
فولاد ضد زنگ از جمله محبوبترین متریالهایی است که برای ساخت لوله مورد استفاده قرار می گیرد. لولههای اسپیرال با فولد ضدزنگ برای استفاده در شرایط خاص ساخته میشوند. گاهی اوقات برخی لولههای دیگر ممکن است در شرایط خاصی مورد آسیب واقع شوند. در این صورت، لوله ضد زنگ هیچ آسیبی ندیده و میتواند با مقاومت بالا به کار خود ادامه دهد. این نوع لولهها در بابر خوردگی و مواد شیمیایی خشن استحکام و مقاومت بالایی از خود نشان می دهند.
-
لوله اسپیرال گالوانیزه
رایجترین نوع لولههای اسپیرال که استفاده زیادی از آنها در صنایع مختلف میشود، لوله گالوانیزه است. این نوع لولهها بسیار مقرون به صرفه بوده و وزن سبکی دارند. هنگام ساخت آنها یک روکش نهایی از جنس روی برای آنها استفاده میشود تا از زنگ زدن سطح خارجی جلوگیری کند. پوشش گالوانیزه قابلیت اعمال هم درون و هم بیرون لوله اسپیرال را دارد.
انواع لوله اسپیرال از نظر روش ساخت
لوله های اسپیرال و پیچشی از نظر روش ساخت نیز دستهبندیهای متفاوتی از جمله تک مرحله ای و دو مرحله ای دارند. در روش تک مرحله ای ورقها باید در کنار یکدیگر قرار گرفته و سپس به یکدیگر جوش داده شوند. با استفاده از جوشکاری زیر پودر در ابتدا درز داخلی و سپس درز بیرونی جوشکاری می شود. پس از طی کردن این مراحل لولهها باید برش خورده و به مراحل بعدی تولید بروند. سرعت ساخت لوله در این روش در حالت ایده آل به سه متر در دقیقه میرسد. پس میتوان نتیجه گرفت که نسبت به روش های دیگر از سرعت پایینی هنگام تولید برخوردار است.
روش دو مرحله ای، راه دیگری برای تولید لوله های اسپیرال به حساب می آید. در این روش از روش جوشکاری قوسی با گاز محافظ GMAW برای جوشکاری درزها استفاده می شود. سپس می توان مرحله جوشکاری زیرپودری برای درزهای داخلی و خارجی را انجام داد. این روش نسبت به روش قبلی مزایای بیشتری از جمله ایجاد فاصله بین جوشکاری اولیه و نهایی و سرعت تولید بالا دارد.
مقاله پیشنهادی جهت مطالعه : روشهای تولید لوله اسپیرال
بررسی کاربرد انواع لوله های اسپیرال و لوله پیچشی
انواع لوله های اسپیرال و لوله پیچشی باعث می شوند که آن ها برای استفاده در موقعیت های مختلف مناسب باشند. از جمله کاربردهای این لوله می وان به موارد زیر اشاره کرد:
- لوله های اسپیرال در صنایع مربوط به برق و انرژی قابل استفاده هستند.
- انتخاب خوبی برای انتقال فاضلاب های شهری و آب به حساب می آیند.
- صنایع حساس مانند نفت و گاز به لوله هایی نیاز دارند که مقاومت زیادی در برابر شرایط داشته باشد. در نتیجه، لوله اسپیرال گزینه کاملا مناسبی به حساب می آید.
- از این لوله می توان در دفع کربن مونوکسید، گرد و غبار و حتی سیستم های بادگیری استفاده کرد.
سخن پایانی در رابطه با انواع لولههای اسپیرال و لوله پیچشی
صنایع مختلف به لوله ها برای انتقال و جابجایی بسیاری از مواد نیاز دارند. از آن جایی که بیشتر مواد خاص بوده و به شرایط منحصربه فردی برای انتقال نیاز دارند، همه لوله های صنعتی مناسب این کار نخواهند بود. لوله اسپیرال از جمله لوله های صنعتی است که صرفا برای استفاده از شرایط خاص طراحی شده است. این نوع لوله ها می توانند در برابر خوردگی و زنگ زدگی مقامت بالایی از خود نشان دهند.
انواع لوله های اسپیرال و لوله پیچشی باعث می شوند که این لوله ها برای کاربردهای خاصی مناسب باشند که در این مطلب به آن ها اشاره کردیم.برای خرید انواع لوله های اسپیرال با سایزهای متفاوت می توانید با کارشناسان آهن یک در ارتباط باشید.