ورق

ورق شادولاین چیست؟

ورق شادولاین چیست

ورق شادولاین (Shadowline) که در بازار، با عنوان Shadowline Cladding هم شناخته می‌شود، یکی از کاربردی‌ترین ورق‌های فولادی است که در کنار مقاومت و استحکام بالا، جلوه بصری چشمگیری نیز دارد. این نوع ورق با رنگ‌های متنوع و درخشان خود شهرت یافته است و در صنعت ساختمان‌سازی و برای طراحی و ساخت سقف سوله‌ها، پارکینگ و حیاط خلوت منازل، ورزشگاه‌ها و…، بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 در حقیقت، ورق شادولاین همان ورق گالوانیزه است که به دو صورت فابریک کارخانه‌ای و کارگاهی، با یک لایه رنگ پوشیده می‌شود و خواص بی‌نظیری از جمله مقاومت در برابر خوردگی که ویژه ورق‌های گالوانیزه است، را در خود جای داده است.

این ورق از نظر هزینه تولید، نگهداری و تعمیر کاملاً به‌صرفه است و همچنین به سبب وزن پایین خود، به آسانی حمل می‌شود. این نوع ورق، حالتی موج‌دار دارد و موج‌های آن اغلب به دو شکل سینوسی و ذوزنقه‌ای هستند که در شیروانی منازل و ویلاها به وفور به چشم می‌خورند!

 

 

ورق شادولاین چیست

ورق شادولاین نوعی ورق گالوانیزه است که در طرح و رنگ‌های متنوع و با ابعاد گوناگون، تولید و روانه بازار می‌شود. ورق گالوانیزه که در فرآیند نورد سرد تولید می‌شود، علاوه بر مرحله روی‌اندود شدن، فرایند رنگ‌آمیزی را نیز پشت سر می‌گذارد تا به ورق شادولاین مبدل شود.

بنابراین این نوع ورق با دو لایه محافظتی گالوانیزه و رنگ پوششی، مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی دارد.در ابتدا این نوع ورق را به‌طور اختصاصی برای ساخت ساندویچ پنل‌ها مورد استفاده قرار می‌دادند. اما در حال حاضر اصلی‌ترین کاربرد آن در صنعت ساختمان سازی، و برای ساخت سقف سازه‌های مختلف است.

شاید برایتان جالب باشد بدانید که چرا نام این ورق، شادولاین است؟ عنوان شادولاین یا Shadowline از دو واژه Shadow (سایه) و line (خط) تشکیل شده که به طرح و رنگ خاص و جلوه بصری بی‌نظیر این محصول اشاره دارند. در واقع ورق شادولاین در بعضی از حالات خود، ظاهری بسیار شفاف و سایه‌مانند دارد و زیبایی چشم‌نوازی ایجاد می‌کند و به همین دلیل با عنوان شادولاین رواج پیدا کرده است.

مروری بر مشخصات ورق شادولاین

برای تولید ورق شادولاین، ورق فولادی تولید شده در فرآیند نورد سرد را با لایه‌ای از فلز روی، و سپس با رنگ‌های پوششی مناسب، می‌پوشانند. پس از این، ورق مذکور را خم‌کاری نموده؛ برش می‌دهند و در ابعاد استاندارد روانه بازار می‌کنند. پشت سر گذاشتن این مراحل سبب می‌شود همه ورق‌های شادولاین، یک‌سری ویژگی‌های مشترکی را دارا باشند و در صنایع گوناگون، از جمله صنعت ساختمان سازی مورد استفاده قرار گیرند. از مهمترین ویژگی‌های این نوع ورق، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • روی‌اندود

 ورق‌های شادولاین روی‌اندود یا گالوانیزه هستند و این بدان معناست که این ورق‌های فولادی، با لایه‌ای از جنس فلز روی یا زینک (Zn) پوشیده شده‌اند. همین ویژگی سبب می‌شود این نوع ورق‌ها، در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی مقاومت بسیار بالایی از خود نشان دهند و برای به‌کار بردن در سقف سازه‌ها، مناسب و کاربردی باشند.

  • موج‌دار

 با توجه به نوع کاربری، ورق شادولاین را در مدل‌های گوناگونی تولید می‌کنند. این نوع ورق، ساختاری مواج دارد و طی عملیات خم‌کاری، به سه شکل کرکره‌ای، ذوزنقه‌ای و سینوسی درمی‌آید. اعمال این طرح‌ها بر روی ورق شادولاین کمک می‌کند آب حاصل از برف و باران از روی سقف سر بخورد و بر زمین ریخته شود؛ و نه اینکه بر روی سقف بماند و پوسیدگی سازه را به دنبال بیاورد.

  • رنگ‌های جذاب و پایدار

 ورق شادولاین پس از پشت سر گذاشتن فرآیند گالوانیزاسیون، رنگ‌آمیزی می‌شود و در طرح و رنگ‌های متنوع و جذاب، به بازار عرضه می‌گردد. جالب است بدانید عملیات رنگ‌آمیزی، تنها موجب زیبایی و جلوه بصری سازه نمی‌شود؛ بلکه بر مقاومت ورق در برابر خوردگی نیز تاثیر به‌سزایی می‌گذارد و استحکام و طول عمر سازه را به‌طرز چشمگیری ارتقا می‌دهد.

لازم به ذکر است در رنگ‌آمیزی ورق‌های شادولاین، رنگ‌های با کیفیت و با دوامی مورد استفاده قرار می‌گیرند که از پایداری مناسبی برخوردار هستند و در اثر عوامل محیطی جلوه خود را از دست نمی‌دهند. البته ورق شادولاین در انواع ‌بی‌رنگ نیز طراحی و تولید می‌شود.

مراحل تولید ورق شادولاین

ورق شادولاین همان ورق گالوانیزه رنگی است. ورق سیاه نوعی ورق فولادی است که معمولاً با غوطه‌وری در فلز روی مذاب، گالوانیزه می‌شود. پس از فرآیند گالوانیزاسیون، دو سطح زیرین و رویی فلز، با کمک مواد قلیایی، چربی زدایی می‌شوند و به کمک برس‌های فلزی مخصوص، به هموارترین شکل ممکن درمی‌آیند.

در این مرحله لازم است ورق شادولاین را با آب گرم شستشو دهند و سپس با کمک دستگاه‌های تولیدکننده باد، به‌طور کامل خشک نمایند. این فرآیند تحت عنوان کروماته کردن ورق شادولاین انجام می‌شود و ورق را برای رنگ‌آمیزی با رنگ‌های کوره‌ای آماده می‌کند.

ورق گالوانیزه رنگی، طی عملیات رول فرمینگ قرار می‌گیرد تا در برابر خوردگی مقاومت بیشتری از خود نشان دهد. همچنین با انجام این فرآیند، چسبندگی رنگ افزایش می‌یابد و هیچ‌گاه شاهد پوسته پوسته شدن رنگ روی ورق نخواهیم بود.

آشنایی با ابعاد و اندازه ورق شادولاین

ورق‌های شادولاین در ابعاد فابریک و سفارشی، قابل تولید و عرضه هستند. ورق‌های شادولاین فابریک، به صورت ورق گالوانیزه رنگی و از کارخانه تولیدکننده ورق‌های فولادی عرضه می‌گردند و برای عملیات خم‌کاری به کارگاه‌های صنعتی راه می‌یابند.
پیش از انجام عملیات رول فرمینگ و خم‌کاری، عرض ورق‌های شادولاین ۱۰۰ و ۱۲۵ سانتی‌متر است؛ درحالی‌که بعد از این عملیات، به دلیل ایجاد ساختار مواج، عرض ورق‌ها به ۹۰ و ۱۱۵ سانتی‌متر کاهش پیدا می‌کند.

البته توجه کنید که در نهایت، عرض مفید ورق از این اعداد هم کمتر است؛ چراکه هنگام نصب و اجرای ورق‌های شادولاین، بخشی از آن‌ها در قسمت لبه ورق با هم، همپوشی دارند و عرض اصلی را از ۹۰ و ۱۱۵ سانتی‌متر، به ۸۰ و ۱۰۲ سانتی‌متر کاهش می‌دهند. توجه به این نکته برای اجرای سقف‌های شیروانی بسیار ضروری است؛ چراکه در نهایت عرض مفید است که تعیین می‌کند، مشتری به چه میزان ورقی نیاز دارد.

لازم به ذکر است ورق‌های شادولاین بین ۰.۳ تا ۰.۷ میلی‌متر ضخامت دارند و متناسب با طول دلخواه مشتری برش می‌خورند. از طرفی وزن این ورق‌ها به‌طور دقیق قابل بیان نیست و به طول، عرض و ضخامت هر ورق وابسته است. (به‌طور تقریبی هر متر از ورق شادولاین، ۵ کیلوگرم وزن دارد.)

معرفی پرطرفدارترین رنگ‌های ورق شادولاین

  • ورق شادولاین، ورق گالوانیزه‌ای است که با رنگ‌های پوششی متنوعی پوشیده شده و برای استفاده در سازه‌ها، زیبایی چشمگیری دارد‌. همچنین رنگ پوشیده شده بر روی این ورق‌ها موجب می‌شود مقاومت آن‌ها در برابر خوردگی و زنگ‌زدگی بیشتر شود و این ورق‌ها در معرض رطوبت و مواد خورنده، کوچک‌ترین آسیبی نبینند.

    ورق‌های شادولاین از لحاظ رنگ، تنوع بسیار خوبی دارند و تمام رنگ‌های آن‌ها بر اساس استاندارد جهانی رال رنگ معرفی می‌شود. رال رنگ یک سیستم کدگذاری جهانی برای انواع رنگ‌ها، از جمله رنگ‌های پوششی است که از سال ۱۹۲۷ راه‌اندازی شده و در معرفی و شناسایی رنگ‌های گوناگون به‌کار گرفته می‌شود.ورق‌های شادولاین، طیف وسیعی از رنگ‌های گرم و سرد را دارا هستند.

    جالب است بدانید ورق‌های شادولاینی که با رنگ‌های سرد پوشیده شده‌اند، پرتوهای فروسرخ یا مادون قرمز را انعکاس می‌دهند و این‌گونه از افزایش دمای سازه جلوگیری به عمل می‌آورند. از جمله رنگ‌هایی که می‌توان بر ورق‌های شادولاین اعمال نمود، عبارتند از:

    • کرم رال ۱۰۱۵
    • زرد رال ۱۰۲۳
    • نارنجی رال ۲۰۰۳
    • پرتقالی رال ۱۰۲۸
    • قرمز رال ۳۰۰۰
    • صورتی رال ۴۰۰۳
    • جگری رال ۳۰۲۰
    • قهوه‌ای رال ۸۰۰۴
    • قهوه‌ای سوخته رال ۸۰۱۷
    • بنفش رال ۴۰۰۵
    • آبی آسمانی رال ۵۰۱۲
    • آبی نیسانی رال ۵۰۱۵
    • سبز رال ۶۰۲۴
    • نقره‌ای رال ۷۰۳۵
    • طوسی رال ۷۰۳۳

البته درحال‌حاضر تولید ورق‌های شادولاین جگری، آبی آسمانی، طوسی و نقره‌ای متوقف شده است.

به نقل از اصفهان آهن

ورق شادولاین (Shadow line) یک ورق فولادی رنگی گالوانیزه موجدار است که برای مصارف گوناگونی تولید می‌شود. خریدارانی که به ورق‌های سفارشی شادولاین احتیاط دارند، باید ابعاد و ضخامت مورد نیاز خود را به کارخانه‌ها سفارش دهند. ضخامت و عرض ورق شادولاین محدود است ولی طول آن در سایزهای بسیار زیاد هم موجود است.

نگاهی کلی به انواع ورق‌های شادولاین و کاربردهای آن

در طول این نوشته از فروشگاه بزرگ و معتبر آهن یک، انواع ورق شادولاین را از لحاظ رنگ، اندازه و ابعاد، موارد کاربری و… مورد بررسی قرار دادیم و همچنین با عوامل موثر بر قیمت این نوع ورق کاربردی آشنا شدیم. اکنون حتماً می‌دانید که ورق شادولاین در برابر تنش‌های محیطی، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد و تا ۲۰ الی ۳۰ سال با کیفیت روز اول، به‌کار گرفته می‌شود.

همچنین این ورق از وزن مناسبی برخوردار است؛ بنابراین به سادگی حمل می‌شود و زودتر از آنچه که فکر می‌کنید، در مقصد موردنظرتان مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجه داشته باشید که قیمت این ورق، با نوسانات بازار تغییر پیدا می‌کند و بهترین راه برای استعلام قیمت آن، ارتباط گرفتن با فروشندگان معتبر و منصف است که بدون واسطه، و با بهترین قیمت، ورق را به دست شما مشتریان گرامی می‌رسانند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *